Műanyag ablak szellőző

Gondoskodjon róla, hogy otthonában műanyag ablak szellőzővel látja el a lakását és a helyiséget, ahol az ablak van, mert ez elengedhetetlen a nedvesség és a páralecsapódás elkerüléséhez, valamint a friss levegő biztosításához, különösen a melegebb hónapokban.

A leggyakoribb módszerek a légcsere megoldásához a szellőztetés, résszellőző alkalmazása, szellőzőrendszer kialakítása vagy a légbeszívás.

A műanyag ablak szellőző rés lehet egy gyárilag kialakított „lyuk”, amelyen át friss levegő tud áramolni a lakásba, abba a helyiségbe, ahol a műanyag ablak be van szerelve. Ha Ön már tudja, hogy mit szeretne, és nem szeretné végigolvasni cikkünket, forduljon hozzánk elérhetőségeink bármelyikén.

Mire szolgál a műanyag ablak szellőzője?

Az ablakon lévő szellőzőnyílás célja a hőszigetelt ablakon (vagy akár ajtón) az, hogy lehetővé tegye a levegő keringését, és a helyiség szellőztetését anélkül, hogy ki kellene nyitni az ablakokat. Úgy tervezték, hogy hatékonyan csökkentse a helyiségen belüli páralecsapódást és passzív szellőzést biztosítson.

műanyag ablak szellőző

A műanyag ablak szellőző kötelező?

Fontos szempont, hogy ha nagy teljesítményű gázkészüléket üzemeltet, és nincs a kéményseprő által jóváhagyott, kialakított szellőzőrendszer, akkor a légbeszívó rendszer kerül előtérbe, ilyenkor lehet tehát előírás a szellőző beépítése, illetve a lakás szellőztetésének valamilyen módon való megoldása.

Sajnos számos baleset és tragédia történt már a nem megfelelő viselkedés miatt, elhanyagolt szellőztetés miatt! Emiatt a gázkészülékekkel ellátott lakóterekben manapság az automatikus szellőztető rendszer kiépítése már kötelező!

A biztonság és a közérzet sokkal többet ér, ezért ne kockáztasson néhány ezer Ft-ért!

A műanyag ablakok „túl tökéletesek”, ezért érdekes módon nem megfelelőek mindenféle szempontból. Első pillantásra ez az ellentmondásos állítás nagyon is igaznak tűnhet: a műanyag ablakok, ha megfelelően vannak beépítve és jó minőségűek, tökéletesen szigetelik a házat.

Mivel a jó minőségű és műszaki szempontból megfelelő műanyag ablakok, bejárati ajtók és erkélyajtók tökéletesen zárnak, nincs légcsere a helyiségek között, ami pedig feltétlenül szükséges lenne.

A zajterhelés nagy mértékben csökken, a hőcsere szinte nullára csökken, a légáramlás pedig teljesen megszűnik. Ehhez vagy rendszeres szellőztetésre, vagy a légkondicionáló gyakori használatára, vagy az ideális helyiséglevegő elszívására szolgáló elszívó ventilátor/párásító használatára van szükség.

A tökéletes szigetelés veszélye a penészesedés

A lakások és házak penészesedése a párás levegő egyik legsúlyosabb következménye. Ha nincs elegendő légcsere, gyorsan kialakul a páralecsapódás, ami látható penészesedéshez vezethet a műanyag ablaknál.

műanyag ablak penészedés

A penészspórák mindenhol megtalálhatók, ahol a levegő akár csak kissé is nedves, és ideális körülményekre várnak a szaporodáshoz. Ez az oka annak, hogy a kenyér penészedni kezdhet egy egyébként tiszta és rendezett otthonban is.

Hogyan optimalizálható a szellőzés jól záródó műanyag ablakokkal?

A megfelelő légcsere problémáját gyakorlatilag automatikusan megoldják az ablakszellőzők, vagy szaknyelven szólva a légbeszívó berendezések, amelyek a műanyag ablakokhoz optimális választásnak bizonyulnak.

A műanyag ablakok esetében különösen igaz, hogy életmódunk és lakásunk jellege miatt a páratartalom fokozatosan emelkedik vagy csökken, amit csak megfelelő szellőztetéssel vagy légkondicionálással lehet ellensúlyozni.

Felmerül azonban a kérdés, hogy mit ér a tökéletes szigetelés, ha az ablakokat egyébként állandóan nyitva kell tartani, ami különösen télen vagy szmog esetén nem jó megoldás. A légkondicionálók, párásítók vagy szagelszívók pedig nem csak egyszeri pluszkiadást jelentenek, hanem állandó üzemeltetési költségeket.

Hogyan oldhatja meg a műanyag ablakok kielégítő szellőztetését?

A modern műanyag ablakok, úgynevezett résszellőztető állásban nyithatók. Ebben az esetben a nyílászáró billenő helyzetben kb. 1 cm szélességben nyitható ki. A műanyag ablakoknál a szellőztetési pozíció a kilincs felső, még nem teljesen zárt pozíciója előtti pozícióban állítható be, és a szellőztetés időtartamára rögzíthető.

Mivel a lakás vagy az iroda légcseréje a műanyag ablak tömítettsége miatt drasztikusan csökken, elegendő levegő utánpótlásra és légcserére van szükség.

Az ideális légcserét az alábbi módszerek valamelyikével érhetjük el:

  • rendszeres, rövid szellőztetés naponta többször
  • műanyag ablakok szellőzőnyílásának használatával
  • szellőzőrendszer segítségével
  • légbeszívással

Műanyag ablak szellőző szerelés utólag

Az Aereco szellőztető rendszer telepítésével minden szellőztetés problémái megszűnhetnek! A szellőzőrendszer telepítése közvetlenül a gyártás során történik a gyárban is megvalósítható, így a szellőzés már a nyílás beépítésekor megoldott!

műanyag ablak szellőztetés utólag

De van egy jó hír is! Mi utólag is felszerelhetjük Önnek az esetlegesen kimaradt szellőzőket!

A szellőző utólagos felszerelése = energia megtakarítása

Az Aereco légbevezető elemek csak akkor és olyan mértékben szellőztetnek, ha és amennyire arra szükség van, ezért az energiamegtakarítás kézzel fogható. Az ablaknyitásos szellőztetéssel a falak, a bútorok, sőt még a bútorok is olyan mértékben hűlnek le, hogy sokáig tarthat, amíg felveszik az eredeti hőmérsékletüket.

Az Aereco légbevezetők csak akkor szellőztetnek, amikor szükség van rá: ha magas a páratartalom, kinyitnak, amint a páratartalom ismét optimális les, bezárnak. Nem igényelnek semmilyen karbantartást!

A légbevezető utólagos felszerelésének okai

Miért van szükség a szellőzőrendszerek utólagos felszerelésére?

A modern, műanyagból készült ablakok és ajtók nagyon fejlett technológiát alkalmaznak, szinte tökéletesen szigeteltek, így beépítés után a levegő cseréje az Ön feladata lesz.

Miután kicserélte a nyílászárókat, sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a szellőztetésre. A lakások és irodák szellőzése javítható Aereco légbevezetőkkel, amelyeket azonnal a gyártás során építenek be, így a szellőzés a beépítés után azonnal megkezdődik.

Sok pletyka kering a műanyag ablakok és ajtók hátrányairól. Penészes falak, a gázkészülékekből származó égéstermék szaga, gázkészülékekből származó füstgázok.

A rendszeres szellőztetés az Ön egészsége és a lakás épsége szempontjából is fontos. Ha a légcsere nem megoldott, akkor használhat automata szellőztető megoldást (Aereco), amely teljesen megoldhatja a problémát.

Gázszolgáltató és kéményseprő vállalat által jóváhagyott szellőzőrendszer utólagos felszerelését vállaljuk! Akadályozza meg a nedvesség és a penészfoltok kialakulását!

Az Aereco légbevezetők automatikusan kinyílnak páralecsapódás esetén, és akár utólag is felszerelhetők! Ne veszélyeztesse magát és családját azzal, hogy nem szellőztet megfelelően! Talált már nedvesedő felületet a falon? Ne hagyja, hogy a penészfoltok teljesen ellepjék lakóterét! Ahol a penész egyszer megtelepedik, nagyon nehéz megszabadulni tőle!

Bízza magát szakemberre, és kérjen árajánlatot a műanyag ablak szellőzés utólagos megoldására!

2 thoughts on “Műanyag ablak szellőző”

  1. Pingback: Fűtésszámla csökkentése ablakcserével

  2. Pingback: Műanyag ablak beállítása téli nyári állás

Comments are closed.

error: Content is protected !!