Műanyag ablak beállítása téli nyári állás

A műanyag ablak beállítása téli nyári állásba nem értelmezhető dolog, ugyanis egy ablaknak mindig jól kell működnie függetlenül attól, hogy milyen évszak van. Tehát a műanyag ablak téli beállítása, az ablak téliesítése, mint olyan, nem létezik.

Nem az ellen beszélünk, hogy időnként érdemes ellenőrizni vagy éppen megolajozni az ablakok vasalatát. Biztos, hogy a résszellőzés funkciót másképpen kell használni, amikor kint hideg van, gondoljunk csak egy egyszerű szellőztetésre!

Műanyag ablak beállítása téli nyári állás

A műanyag ablakoknak (és a fából készült ablakoknak éppúgy) télen-nyáron is tökéletesen kell működniük anélkül, hogy bármit is állítanunk kellene rajta.

Olvasható olyat tájékoztatás az interneten, hogy nyáron nem kellene szorosan tömített módon szigetelniük az ablakoknak, hogy biztosítani tudják a lakás szellőzését. Nos, az ablakoknak szerintünk mindig jól kell szigetelniük, ugyanis az a feladatuk, hogy télen a hideget, nyáron a hőséget tartsák a lakásunkon kívül.

Ha a lakás páratartalma nem megfelelő, akkor azt pl. szellőztetéssel vagy légbevezetővel kell megoldani, ami nem egyezik meg azzal, hogy az ablak vasalatán bármit is állítani kellene.

Azt javasoljuk tehát, hogy kerüljön mindenféle pánt vagy vasalat állítást akár imbuszkulccsal, akár csavarhúzóval. Ennek semmi érelme, csak fölösleges kopást okozhatunk vele az ablak vasalatában.

További tájékoztatás vagy ablakcsere végett hívhat minket bizalommal.

Zsola Ablak hívása

Kapcsolódó ablakos cikkek:

error: Content is protected !!