Műanyag ablak régi fa tokba

Műanyag ablak beépítése fa tokba csak akkor elfogadható megoldás, ha a fa tok kifogástalan állapotban van. Tapasztalataink szerint ez ritkán teljesül. Az ügyfelek többsége csak azért szeretné megtartani a fa tokot, és beépíteni a műanyag ablakot, hogy kevesebb bontással, kosszal járjon a munka, és olcsóbban ússza meg az ablakcserét.

Muanyag ablak beepitese fa tokba

Ha viszont a tok minősége nem megfelelő, néhány éven belül az időjárás viszontagságai miatt amúgy is előfordulhat, hogy ki kell dobni, ezáltal viszont összességében dupla költséggel jár az ismételt ablakcsere.

Csak akkor javasoljuk műanyag ablak beépítését fa tokba, ha megvizsgáljuk a tokot, és műszaki szempontból megfelelő minőségűnek találjuk.

Műanyag ablak régi fa tokba – lehetséges előnyök

  • A fa tok megtartásának az előnye, hogy ezáltal olcsóbb lesz az új ablak általában igaz, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy sok esetben a fa tokot egy kicsit át kell alakítani, hogy be tudjuk építeni a műanyag ablakot.
  • Kevesebb kosszal jár a munka.
  • Az időbeli megtakarítás általában 1-2 óra.

Műanyag ablak beépítése fa tokba – hátrányok

Milyen hátrányokkal jár a műanyag ablak fa tokba építése?

  • A tok idővel öregszik, vetemedik, de mindenképp kezelni kell a felületét.
  • A tok csiszolása és újrafestése után nehezen lehet garantálni, hogy a fa tok színe és a műanyag ablak színe teljesen megegyezzen
  • Amikor tokkal együtt építünk be egy műanyag ablakot értelemszerűen a gyártó színkód alapján teljesen azonos színűre gyártja színeltérés lehetetlen.
  • A fa tok hátrányban van a műanyag ablakhoz képest, mert a műanyagba nem megy bele a szú, és a fa tokok állapota az ablakcsere időpontjában már egyáltalán nem tökéletes.

Műanyag ablak beépítés bontás nélkül?

15 éves tapasztalatunk alapján szakmai szempontból a teljes ablakcsere a kifogástalan megoldás. Mindenféle szempontból a színben és anyagban egymáshoz tökéletesen passzoló tokszerkezet és ablakszárny megoldása mellett eltörpül mindenféle előny, ami amellett szólna, hogy a műanyag ablakot fa tokba építsük be.

Kapcsolódó ablakos cikkek:

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!