Mennyibe kerül egy ablak beépítése?

Gondolt már arra, hogy mennyivel világosabbá tenné az otthonát egy plusz ablak? Vajon gondolkodott-e már azon, hogy mennyibe kerül egy ablak beépítése és hova építene be egy plusz ablakot az otthonába, ha lenne rá lehetősége?

Egy ablak beépítése

Mire van szükségem ahhoz, hogy plusz ablakot szereltessek be a házamba?

Mindenképpen szüksége lesz építési engedélyre, de ennek több szempontja is van. A plusz ablak körüli szervezés sok gondot okozhat. Több kritériumnak is meg kell felelni.

Ha az oldalsó telekhatártól számított három méteren belül építkezik, azaz a szomszédos ingatlanhoz képest három méteren belül, akkor a háza határfalába épített ablakoknak legalább 1,8 méter magasan kell lenniük, és az ablakok nyíló felülete nem haladhatja meg a 0,4 négyzetmétert.

Mennyibe kerül egy ablak beépítése

Lényeges, hogy az ablak nem lehet átlátszó. Mint már említettük, csak átláthatatlan ablakokat, és a szabványos ablakoknál nem nagyobbakat. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy 60×60 cm-es vagy 55×70 cm-es ablak elegendő, de ennél nagyobb ablakot sajnos nem lehet beépíteni szellőztetés céljából sem.

Mennyibe kerül a plusz ablak?

Először is vegye fel a kapcsolatot egy tervezővel, aki felméri a helyszínt és tanácsot ad. Ennek költsége természetesen tervezőnként eltérő lesz. A plusz ablak beépítéséhez építési engedély szükséges, amelyről a helyi hatóságnál, önkormányzat műszaki osztályon is tájékozódhat. A telepítési munkálatokról és azok költségeiről ebben a bejegyzésben írunk bővebben.

Az ablak ára mindig attól függ, hogy milyen típusú ablakot szeretne. Függ az üveg vastagságától és a légkamrák számától, de ebben az esetben nem függ a mérettől, mert a méretet Ön választhatja ki. Az alap körülbelül 30.000 forintba kerül, de érdemes árajánlatot kérni az ablakra, hogy kiszámolhassuk a pontos összeget.

Kérdésem van, felhívom Önöket most

Egy ablak beépítése négyzetméterenként 4000-6000 forintba kerül. A költség növekszik, ha a korábbi ablakot ki kell bontani. Ez körülbelül 2000 forinttal több.

Ha a leszerelt ablakok eltávolítását is ránk bízza, akkor munkadíjjal és anyagokkal együtt az körülbelül 8-10 ezer forintba kerül négyzetméterenként. A felmérés és az árajánlat elkészítése is ingyenes, ha minket bíz meg az ablak beépítésével.

Az extra ablak nem kerül többe?

Mint látható, egy extra ablak beépítése nem sokkal drágább, de sokkal több papírmunkával és adminisztrációval jár. Ismét ki kell számolni a munkálatok költségét és az ablak árát, ami további költségeket jelenthet építési költségek, faláttörések, kiszállás és felmérési költségek formájában. Kérje szakember segítségét, hogy pontosan megtudja, mennyibe kerül Önnek a plusz ablak.

Ablakcsere árajánlatért, becslésért vagy egy további ablak beépítéséért kattintson ide:

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!