Alumínium borítású műanyag ablakok

Az alumínium borítású műanyag ablakok nem csak abban jeleskednek, hogy ellenállnak az időjárás viszontagságainak, hanem abban is, hogy minimális karbantartás mellett hosszabb távon fantasztikus megjelenést biztosítanak. A műanyag, amely napjainkban az új ablakok és ajtók valószínűleg legszélesebb körben használt anyaga, kiváló szigetelési képességekkel és funkcionalitással büszkélkedhet.

Alumínium borítású műanyag ablakok

Az alumíniummal burkolt (úgynevezett „aluhéjas”) műanyag ablakok együttesen prémium minőségű, modern megjelenést biztosítanak a homlokzat számára, nagyszerű energiahatékonysággal, gyakorlatilag karbantartás nélkül, és mindezt alacsony költséggel.

Miért válassza az alumínium borítású műanyag ablakokat?

Amikor először merült fel az ötlet, hogy az alumínium burkolatot kombinálják a műanyag ablakkeretekkel, szkeptikusan fogadták. Ma már a modern gyártási technológia és a kiváló minőségű anyagok kombinációja nem csak a lakástulajdonosok körében népszerű választássá tette az alumíniummal burkolt műanyagot, hanem egy minden szempontból nagy teljesítményű ablakot is.

A kompromisszumok tipikusak, amikor a teljesítmény és a megjelenés, vagy a költség és a minőség között választunk. A műanyag alacsony költsége és kiváló szigetelési értékei, valamint az alumínium szilárdsága, időjárásállósága és jó megjelenése révén azonban a fogyasztók meglepően alacsony áron élvezhetik a teljes körű teljesítményt nyújtó prémium terméket.

Tanácsot kérek

A tömör alumínium külső burkolat hosszú távú tartósságot, betörés elleni fokozott biztonságot, minimális karbantartási igényt és éles, modern megjelenést biztosít. A többkamrás műanyag tokszerkezet lehetővé teszi a legjobb energiahatékonyságot, miközben nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. A mindkét oldal színválasztékával és a kiváló u-tényezőkkel az alumíniummal burkolt műanyag kiváló választás azok számára, akik energiahatékonyságot, esztétikát és nagyszerű ár-érték arányt keresnek.

Szilárd anyag és szerkezet

A műanyag-alumínium ablakok fa ablakokhoz képesti viszonylag alacsony ára kapcsán nem szabad elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy mind a műanyag ablak anyagot, mind az alumíniumot rendkívül fejlett gyártási módszerekkel dolgozzák fel az összeszerelés előtt. Minden kiváló minőségű alumínium vagy műanyag felületet eloxálnak és porszórt bevonattal látnak el a korrózió elleni védelem érdekében.

erős ablak

Ezek a felületkezelési technikák olyan ablaktokot garantálnak, amelyek hosszú élettartamot és a lehető legnagyobb biztonságot ötvözik, még kedvezőtlen időjárási körülmények között is. Ezenkívül biztosítják, hogy a külső alumíniumhéj és a szintetikus műanyag, amelyből a belső keretek készülnek, hosszú ideig úgy nézzen ki, mintha új lenne.

Fokozott biztonságra számíthat

Az ajtók és ablakok esetében az alumínium még mindig a leghasznosabb anyag, ha betörésvédelemről van szó, még a fát is felülmúlja. A nem megerősített műanyag ablakok erős erőbehatás esetén kissé megvetemedhetnek, így a betörők könnyen hozzáférhetnek a zárszerkezethez. Fából készült társaik viszont lehetővé tehetik a betörők számára, hogy illegálisan bejussanak a házba, ha először nehéz szerszámokkal, például feszítővasakkal széttörik a fakeretet.

Ezzel szemben a kiváló minőségű alumínium szinte elpusztíthatatlan elektromos szerszámok használata nélkül. Biztosan nem lehet könnyen tönkretenni azon idő alatt, amely egy betörőnek általában egy lakott területen és normális körülmények között rendelkezésére áll.

biztonságos ablak

A külső burkolat nem csak a természeti erőkkel szemben nyújt védelmet, hanem jelentősen növeli otthona általános biztonságát is. Olyan kiegészítő elemekkel kombinálva, mint a biztonsági üveg vagy az üvegezési rácsok, a kompozit ablakok jobb biztonságot nyújtanak, mint a kizárólag műanyagből készültek, és még a külső héj nélküli fakeretek betörésvédelmi tulajdonságait is felülmúlják.

Elérhető alumínium borítású műanyag ablakok

A műanyag és alumínium kompozit ablakok a lehetséges típusok és modellek széles skáláján léteznek, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Számos modell különösen magas minőséget képvisel, kifinomult 5 vagy 6 kamrás profilokkal és három szintű tömítéssel, ezért még normál dupla üvegezéssel is rendkívül kedvező, 0,73 és 0,87 W/m2K közötti U-értékekkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az energiahatékonysági előírásoknak.

Az ablakok tisztításakor ne használjon kemény vagy súroló anyagokat, például acélgyapotot, mert az eloxált vagy porszórt felületük megsérülhet, és elveszítheti a korrózió elleni védelmét.

A rendelkezésre álló tervezési lehetőségek teljes skálája

Mind az alumínium, mind a műanyag ablakok kaphatók a RAL színskála minden árnyalatában, ami hatalmas személyre szabási lehetőségeket kínál. A fekete és fehér tömítések jellemzően tökéletesen illeszkednek bármely színválasztékhoz. Ennek ellenére nem csak a különböző árnyalatok sokaságából választhat, hanem a belső és a külső felületekre is külön-külön dizájnt választhat.

Ez a technika lehetővé teszi például, hogy a külső fémfelület nagyon modern megjelenését egy visszafogott árnyalat kiválasztásával hangsúlyozza, míg ezzel egyidejűleg a belső teret barátságos pasztellszínekkel feldobja. Ha értékeli a kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, megfizethető árú termékeket, de a fa hagyományos megjelenését részesíti előnyben, mindkét oldalt faanyagmintás dekorfóliával is elláthatja.

Kapcsolódó ablakos cikkek:

1 thought on “Alumínium borítású műanyag ablakok”

  1. Pingback: Hőhídmentes ablak beépítés

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!