Ablakcsere pályázat 2022

Milyen ablakcsere pályázatok érhetőek el e cikk írásakor, 2022 januárjában?

Felhívjuk figyelmét, hogy a különböző honlapokon és a közösségi médiában a 2022-es ablakcsere-pályázatokkal és az Otthon Melege Programmal kapcsolatos hírek közül számos, a lakásfelújítási pályázatokkal kapcsolatos hír nem igaz vagy elavult.

Ablakcsere pályázat 2022 áttételes formában

Napelemek felszerelésére lehet pályázni, legfeljebb 2,9 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a feltételeknek megfelelő magánszemélyek számára. A napelemek mellett azonban hőszivattyú és akkumulátor beszerelésére, valamint ablakcserére is van lehetőség. Ha ezekre pályázik, akkor akár 11,3 millió forintot is kaphat.

Családi ház felújítás pályázat

Az elbírálás objektív pontrendszer alapján történik, amely előnyben részesíti a gyermekeseket és a fejlesztendő városrészekben élőket. A pályázat benyújtásának előfeltétele a szerződés megkötése egy regisztrált vállalkozóval, ami azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem jóváhagyását. A vállalkozói szerződés csak akkor lép hatályba, ha az illető ténylegesen megkapja a kérelmezett támogatást.

Mindez nagyon jól hangzik, de van néhány elem a pályázatban, amivel tisztában kell lennie.

Telefonon szeretnék érdeklődni

Kinek szól a napelemekre vonatkozó ingyenes pályázat?

A szabály az, hogy a pályázatot egy háztartás nagykorú tagja nyújthatja be, ha a beruházással érintett ingatlannal rendelkező természetes személy egy főre jutó jövedelme kevesebb, mint 4 850 000 forint volt a 2020-as adóbevallás szerint. KATA és KIVA egyéni vállalkozók szintén pályázhatnak.

Ablakcsere is!

Ha teljes körű korszerűsítésre szeretne pályázni, akkor az ablakok és ajtók cseréje kötelező része a pályázatnak. Ha ez már megtörtént, akkor csak napelemek felszerelésére lehet pályázni. Azt, hogy mely ablakok felelnek meg ennek a követelménynek, az energetikai tanúsítvány kiállításakor határozzák meg.

Bár az energiatanúsítványt maximum 24 720 forintig lehet a pályázathoz csatolni, azt nem tudtuk meg, hogy mi történik, ha valaki a pályázat benyújtása előtt felméri az ingatlanát, hogy alkalmas-e például ablakcserére.

Ablakcsere pályázat 2022: javasoljuk, hogy a https://napelem.palyazat.gov.hu/ weboldalon tájékozódjon, milyen pályázatok vannak jelenleg elérhetőek. Ott tájékozódhat az aktuális támogatási lehetőségekről.

“Ablakcsere pályázat 2022” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. T.cím ! Pályázat útján szeretném a 2db 3 szárnyas ablakot ,az erkélyajtót és a konyhaablakot kicseréltetni ,ezen a nyáron .+36 70 420 1950 ,kérem szíves intézkedésüket !

    Válasz
  2. TC! 5db ablakot,és 1db ajtót szeretnék cseréltetni pályázat útján,ezzel kapcsolatban szeretnék tájékoztatást köszönöm,tisztelettel Kiss Istvánné

    Válasz

Szólj hozzá!

error: Content is protected !!