Ablakcsere pályázat 2022

Milyen ablakcsere pályázatok érhetőek el e cikk írásakor, 2022 januárjában?

Felhívjuk figyelmét, hogy a különböző honlapokon és a közösségi médiában a 2022-es ablakcsere-pályázatokkal és az Otthon Melege Programmal kapcsolatos hírek közül számos, a lakásfelújítási pályázatokkal kapcsolatos hír nem igaz vagy elavult.

Figyelem! Az Otthonfelújítási támogatás 2022. december 31-én megszűnt, ezért ez az állami támogatási forma jelenleg nem érhető el. A kormány egyelőre nem jelentette be a 2023. évre vonatkozó támogatási lehetőségeket. Amint újra elérhető lesz ilyen jellegű támogatás, természetesen a Zsola Ablak Kft.-n keresztül is igénybe vehető lesz.

Ablakcsere pályázat 2022 áttételes formában

Napelemek felszerelésére lehet pályázni, legfeljebb 2,9 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a feltételeknek megfelelő magánszemélyek számára. A napelemek mellett azonban hőszivattyú és akkumulátor beszerelésére, valamint ablakcserére is van lehetőség. Ha ezekre pályázik, akkor akár 11,3 millió forintot is kaphat.

Családi ház felújítás pályázat

Az elbírálás objektív pontrendszer alapján történik, amely előnyben részesíti a gyermekeseket és a fejlesztendő városrészekben élőket. A pályázat benyújtásának előfeltétele a szerződés megkötése egy regisztrált vállalkozóval, ami azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem jóváhagyását. A vállalkozói szerződés csak akkor lép hatályba, ha az illető ténylegesen megkapja a kérelmezett támogatást.

Mindez nagyon jól hangzik, de van néhány elem a pályázatban, amivel tisztában kell lennie.

Telefonon szeretnék érdeklődni

Kinek szól a napelemekre vonatkozó ingyenes pályázat?

A szabály az, hogy a pályázatot egy háztartás nagykorú tagja nyújthatja be, ha a beruházással érintett ingatlannal rendelkező természetes személy egy főre jutó jövedelme kevesebb, mint 4 850 000 forint volt a 2020-as adóbevallás szerint. KATA és KIVA egyéni vállalkozók szintén pályázhatnak.

Ablakcsere is!

Ha teljes körű korszerűsítésre szeretne pályázni, akkor az ablakok és ajtók cseréje kötelező része a pályázatnak. Ha ez már megtörtént, akkor csak napelemek felszerelésére lehet pályázni. Azt, hogy mely ablakok felelnek meg ennek a követelménynek, az energetikai tanúsítvány kiállításakor határozzák meg.

Bár az energiatanúsítványt maximum 24 720 forintig lehet a pályázathoz csatolni, azt nem tudtuk meg, hogy mi történik, ha valaki a pályázat benyújtása előtt felméri az ingatlanát, hogy alkalmas-e például ablakcserére.

Ablakcsere pályázat 2022: javasoljuk, hogy a https://napelem.palyazat.gov.hu/ weboldalon tájékozódjon, milyen pályázatok vannak jelenleg elérhetőek. Ott tájékozódhat az aktuális támogatási lehetőségekről.

12 thoughts on “Ablakcsere pályázat 2022”

  1. KECSMÁR LÁSZLÓNÉ

    T.cím ! Pályázat útján szeretném a 2db 3 szárnyas ablakot ,az erkélyajtót és a konyhaablakot kicseréltetni ,ezen a nyáron .+36 70 420 1950 ,kérem szíves intézkedésüket !

  2. 36304496691

    TC! 5db ablakot,és 1db ajtót szeretnék cseréltetni pályázat útján,ezzel kapcsolatban szeretnék tájékoztatást köszönöm,tisztelettel Kiss Istvánné

  3. Dremák Erzsébet

    Tc. 1db egyes
    2db dupla
    1 db dupla + erkélyajtos
    1db biztonsági bejárati ajtó cseréjét szeretném
    Hogyan lehet erre pályázni?
    Köszönöm Üdv.
    306164940

  4. T Cimzett!
    1 db bejárati ajtó 1 db wc ablak 1 db fürdő ajtó 2 db régi 3 as elosztású ablak csere + még 2 db terasz ablak lakás felújítás céljából.
    Köszönöm 30 386 3921

  5. Schőn Ágnes Franciska

    Pályázat útján 1 bejárati ajtó,
    1 erkély ajtó, 3 db 120-as ablak, és egy 130-as ablakot szeretnék cserélni.
    Kérem segítségüket!
    707763831

  6. Kisné Esvég Anita

    Szép jó napot Pályázat útján szeretnék 2db bejárati ajtót 6 db ablakot 1 db kis ablakot. Válaszukat előre is köszönöm.

  7. T.Magdolna

    TC. Erdeklödöm, hogy nyugdijas is kaphat vissza nem tèritendö ablakcsere tamogatast?
    3 ablak es egy erkelyajto cserèt szeretnèk.
    T.M
    06-20-547-8308

  8. Szebellédi Pálné

    Tisztelt cím! Pályázat útján szeretném 6 ablak 1 erkély ajtó és 1 bejárati ajtó cseréjét! Köszönöm ha válaszolnak. 06/30 30 27158

  9. Zelei Monika

    Tisztelt cím!
    Pályázat útján, szeretnék ablakot csereltetni. Mi az útja, hogy elerhesem.Lakotelepi lakás 35m- es
    két ablak és egy kicsi, a konyhába.
    Köszönöm
    06307340878

  10. Sűrű Krisztina

    Tisztelt Cím!
    Nyugdíjas is kaphat pályázati támogatást?
    Három ablakot és egy erkély ajtót szeretnék kicseléltetni.
    Tisztelettel: Sűrű Krisztina
    30 2604 304

  11. Horváth Sándor

    Tisztelt Cím!! Nyugdíjasok is—súlyosan fogyatékos és kigyógyult rákos betegségből —- kaphatnak vissza nem téritendő pályázati támogatást???Panel lakásunkban nyílászárók cseréjére!! Köszönöm!!!!

  12. Horváth Sándorné

    Tisztelt Cím!! Nyugdíjasok is—súlyosan fogyatékos és kigyógyult rákos betegségből —- kaphatnak vissza nem téritendő pályázati támogatást???Panel lakásunkban nyílászárók cseréjére!! Köszönöm!!!!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!