Milyen ablakot válasszak?

Sokaknak okoz nehézséget, hogy milyen műanyag ablakot válasszunk. Milyen ablakot érdemes venni? Természetesen mindig ajánlott tapasztalt szakember véleményét kikérni. Helyszíni felméréseink során elmagyarázzuk a legfontosabb szempontokat. Ebben az írásunkban összeszedtük az alapvető információkat, kifejezéseket, amivel találkozhat a választás során.

Mekkora ablakot vegyek?

Fontos tudnivaló, hogy műanyag és fa tokozású ablakoknál is lényeges, hogy az ablak méretét nem az üveg, hanem a teljes tok mérete határozza meg. Tehát a méret megadásánál ezt a kívánt méretet kell megadnia nekünk úgy, hogy először a vízszintes, majd a függőleges méret szerepeljen (pl. 120 x 150, ahol 120 cm széles és 150 cm magas tokkal rendelkező ablakra van szüksége).

Lényeges még azt megemlíteni, hogy amikor a tervező a bevilágítási értékeket számolja a helyiségek alapterületének, tájolásának és a lakás belső elosztásának figyelembe vételével, akkor a világító felületet számítja ki, ennél mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyílászárót rendelni, hiszen a tok és esetleg a redőny is levesz a fényt áteresztő felületből.

Milyen színű műanyag ablakot rendeljek?

Ha nincs külön kérés a színre vonatkozóan, fehér színű, PVC anyagú ablakra adunk ajánlatot, de kérésre bármilyen más színben vagy fóliázással rendelkező ablakra is tudunk árat számolni. A fóliázás és a festés feláras, ez általában 30-40% plusz ráfordítással jár. A fólia ellenáll az UV sugárzásnak, és választható fa hatású szín is, így akár teljesen fa hatású ablakunk is lehet műanyagból.

Hogyan nyíljon az ablak?

Árban nagyobb a különbség a fix és a valamilyen módon nyíló ablakok között, ugyanis a nem nyíló ablakokban nincs vasalat, szárny, zsanér. Mielőtt azonban megspórolná a nyílási lehetőséget, gondolja át, hogy hogyan fogja tisztítani az ablakot, illetve hogy hogyan oldható meg a lakás, helyiség szellőzése. Lehet, hogy érdemes spórolni és egyszer költeni egy nyitható ablakra

A nyitási mód kiválasztásakor természetesen figyelembe kell venni a lakás belső bútorozását is, mert a belső adottságok korlátozhatják a lehetőségeket. A nyitási sugár csökkentésére lehet osztott ablakokban is gondolkodni.

Néhány jellemző ablaktípus az alábbiakban látható a gyakori ablaknyitási módokkal:

Műanyag ablakok nyitásának módjai
milyen műanyag ablakot válasszunk

Mit érdemes figyelembe venni műanyag ablak vásárlásakor?

A különféle műszaki paraméterek együtt határozzák meg a jó minőségű műanyag ablak alkalmasságát. Ezek nagyrészt az alábbi paraméterek:

  • k hőátbocsátási érték: Ez a hőátbocsátási tényező (U-val is szokták jelölni), amelynek értéke annál jobb, minél kisebb, mert ekkor több hő marad a lakásban.
    Az ablakcserét esztétikai okokon kívül indokolhatja még a túl magas hőveszteség, ami a régebbi ablakokra jellemző. A légkamrák (akár 6) és a rétegek (akár 3) számának növelésével javítható (csökkenthető) a k értéke. Egy 0,5 kW/m2K értékű nyílászáró már igen jó minőségűnek számít.
  • üveg: egy szokásos ablaküveg rétegrend így alakul: 4 mm-es üveg, 16 mm-es légrés, majd ismét egy 4 mm-es üveg következik. A légrésben az igényesebb műanyag ablakok esetén nemesgáz-töltést is található (pl. argon).
  • profil: keretnek vagy toknak is szoktuk hívni egyszerűbben, ebben van rögzítve az üveg. A profilnál precíz méretezéssel és pontos illesztéssel érhető el a jó záródás és a műanyag ablak hosszú élettartama.
  • légkamrák: ezek a profilban lévő légrések, számuk növelésével javítható az ablak hőszigetelő képessége. Sok légkamrás ablakoknál előfordul, hogy bizonyos légrések különleges habbal vannak kifújva, ami tovább fokozza a profil hőszigetelését.
  • vasalat: ez az a rész, amelyet a kilinccsel mozgatunk. A jó ablak fontos ismérve a kitűnő minőségű vasalat.
  • résszellőzés: olyan ablakfunkció, ami biztosítja pl. kimosott ruhák szárításakor, hogy egy pár mm-es résen keresztül eltávozzon a lakásban kialakult pára, és biztosítható vele a levegő utánpótlása is pl. légtömör módon záró lakásokban, ahol pl. kandallóval fűtünk.

Miért válasszon műanyag ablakot?

Az általunk forgalmazott összes műanyag ablak kimagasló műszaki paraméterekkel rendelkezik a konkrét típustól függetlenül. Az ablakok kizárólag „A” kategóriájú profilokból készülnek. A fehér műanyag ablakokon kívül, amelyek a műanyag ajtók és ablakok termékcsaládjának alapvető részei, kínálatunkban megtalálhatók az egyik és mindkét oldalán festett műanyag ablakok, valamint az alumínium burkolatú műanyag ablakok.

Miért válasszon műanyag ablakot

Az ablakok hosszú távú, hibátlan működését hőhídmentességük, nagyfokú szilárdságuk, ütésállóságuk és időjárásnak ellenálló képességük biztosítja. Ezen felül a színes műanyag ablakaink további acél erősítéssel vannak felszerelve. A dekoratív megjelenés érdekében az ablakok gumi tömítései szintén harmonizálnak a profilok színével.

Az értékesített ablakok élettartamát növeli a külső alumínium burkolat, amely a RAL színskála bármilyen színében elérhető, és kevésbé érvényesülnek az időjárás negatív hatásai, mint pl. a jégeső, ónos eső vagy a napsugárzás anyagot öregítő hatása.

Milyen kategóriák közül választhatunk?

Ha műanyag nyílászáróra van szükségünk, akkor választhatunk hagyományos fehér műanyag ablakot, az egyik oldalán színes műanyag ablakot, mindkét oldalán színes műanyag ablakot, vagy akár alumíniummal borított műanyag ablakot.

A fehér műanyag ablakok a fő termék ajtók és ablakok termékcsaládjában, elsősorban panelházak és társasházak körében népszerűek. A műanyag ablak mellett erkélyajtók is kaphatók. Minden termékünk rendelkezik építőipari engedéllyel és a legjobb tanúsítvánnyal, beleértve a passzív házakat is. Kínálatunkban több gyártótól származó profil közül válogathat.

A színes műanyag ablak egyik egyedülálló tulajdonsága az, hogy a fa utánzata harmonizál a külső homlokzat színével. Másrészt az ablak gumi tömítése barna, ami összhangban van az ablak külső környezetévek, illetve a lakás belső színvilágával. Termékkínálatunkat az Ön igényei szerint alakítottuk ki, számos profil közül választhat.

A fenti tulajdonságok a mindkét oldalán színes műanyag ablakokra is igazak, azaz az ablak harmonizál a külső homlokzat színével, fa hatású és a gumitömítés barna színű. A profil nagyobb hőtágulása miatt stabilitási okokból zárt keresztmetszetű acél megerősítésű fa műanyag ablakok utánzata csak legalább 5 kamrás profilból készül, amely viszont elérhető az általános profil áraktól olcsóbban. A fautánzat miatt javasoljuk, hogy természetes színű bútorokat válasszon a belső terekhez.

Tippek és javaslatok a helyes ablakválasztáshoz

Cégünk professzionálisan és pontosan gyártott termékeket gyárt, még a műanyag ablakok legbonyolultabb és legösszetettebb megrendeléseihez is. A modern gyártási technológiáknak köszönhetően mindig kiváló minőségű műanyag ablakot vagy ajtót kap tőlünk.

javaslatok a helyes ablakválasztáshoz

Az általunk forgalmazott termékek megfelelnek a funkcionalitás és a minőség legszigorúbb követelményeinek. Kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, ezért hosszú élettartamú, esztétikus megjelenésű és egyedi méretű, prémium alapanyagokból készülnek.

A műanyag ablak készíthető fix, nyíló, bukó és bukó-nyíló kivitelben, egy- vagy több szárnyú verzióban, a bejárati ajtó pedig többpontos záródással, egy- vagy duplaszárnyú kivitelben, kiemelésgátlóval és sarokmerevítőkkel. Minden termékünket harmonikusan össze lehet hangolni a lakás stílusával és színvilágával, mivel különféle faerezetet utánzó mintázattal kaphatók, alap- és egyedileg választható színekben, alumínium nyílászáróknál a RAL skála tetszőleges színében.

A vasalat célja a műanyag ablak zökkenőmentes működésének biztosítása, így a műanyag ablak nagyon fontos, központi elemét jelenti. Hosszú távon a nem jó minőségű vasalatrendszer sok gond forrása lehet még akkor is, ha a profilrendszer és az üvegezés kiváló. Ennek megelőzése érdekében a legismertebb Roto és Maco vasalatokat használjuk műanyag ablakok és erkélyajtók gyártására.

A hőszigetelt műanyag ablak profilrendszereit extrudálással állítják elő. Gyártáskor különféle adalékanyagokat, például öregedés- és vetemedésgátlókat, UV-stabilizáló anyagokat stb. adnak a műanyaghoz, ami azt eredményezi, hogy a műanyag ablak akár évtizedeken át is képes megőrizni alakját, mivel ellenáll a környezet viszontagságainak. A műanyag nyílászáró kifejezetten ellenálló a mechanikai hatásokkal szemben, a felülete nem igényel speciális karbantartást, és nedves ruhával könnyen és gyorsan megtisztítható.

A Zsola Ablaknál nagy hangsúlyt helyeztünk a termék portfóliónk kialakítására, annak érdekében, hogy ügyfeleinknek minden területen jó alternatívákat kínálhassunk a műanyag ablakok és ajtók kiválasztása területén, a legjobb árkategóriától a prémium kategóriáig, és hogy a sok-sok éves gyártási tapasztalat valamennyi előnyét biztosítsuk. Így élvezheti a legjobb műanyag ablakprofil rendszerek kutatási és fejlesztési előnyeit!

 

error: Content is protected !!