Hogyan válassz szakembert műanyag ablak cseréhez?

Nyilvánvaló, hogy a műanyag nyílászárók beépítése, az ablakcsere során fontos szempont a termék és a szolgáltatás ára. Nem elég ugyanakkor, ha az ár rendben van, fontos szempont, hogy a beépítést vagy a cserét hozzáértő, tapasztalt szakember is végezze el…

Miért lényeges, hogy szakemberrel történjen a műanyag ablakok beépítése?

A fűtéssel előállított hő nagy része eltávozik a nem megfelelő hőszigetelés miatt, ezért a falakon kívül érdemes még jó minőségű műanyag ablakokat is alkalmazni, de sajnos sokan meg szoktak feledkezni a tokok jó minőségű illesztéséről, tehát a helyes beépítésről.

Az épületek energiaosztályát meghatározó épület energiatanúsítvány vagy más néven lakás zöldkártya adásvételi szerződéshez is mellékelendő, 2012. január 1. óta kötelező a tanúsítvány kiállítása.

Műanyag ablak árajánlatok összehasonlítása

Tanácsunk: ha azt szeretné, hogy korrekt módon össze tudja hasonlítani egymással a különböző cégektől kapott árajánlatokat, akkor minden ablakosnak ugyanúgy küldje az ajánlatkérést, és mindenkitől ugyanazt kérje tételesen. Csak így lehet értelmes módon összevetni a cégek ajánlatait, ellenkező esetben almát a körtével hasonlít össze. A bontásra leggyakrabban egy árat adnak az ablakosok.

Komoly hibák, amit a legtöbben elkövetnek a nyílászárók kiválasztásakor

  • Nézze meg a referenciákat! Nem szabad sajnálni rá az időt, így sok mérgelődéstől kíméli meg magát. Ha dolgoztak az Ön lakóhelyének közelében, érdemes elmenni és meg is nézni a beépítést, és kikérdezni a tulajdonost a tapasztalatokról.
  • Ablak kiválasztása előtt kérje szakember tanácsát!
  • Csak olyan terméket válasszon, amelyre van gyártói garancia!
  • Járjon utána a cégnek, akitől az ajánlatot kapta! Csak valóban létező, nem feketelistás, leinformálható, NAV-tartozással nem rendelkező, korrekten működő vállalkozással szerződjön, mert egyébként sokan futhatnak a pénzük után!
  • Kiemelendő szempont a nyílászáró résszellőzési, illetve átszellőzési jellemzője is, ugyanos a pára áteresztését nem érdemes kispórolni az új ablakból.

Ha Ön is műanyag nyílászáró beépítésén, cseréjén gondolkodik kérje ajánlatunkat még ma.

error: Content is protected !!