Egyedi ablak gyártás

Egyedi műanyag nyílászárók gyártása és beszerelése Zsola Ablak. Az egyedi ablak gyártás és beépítés jelentőségét nagyon rég felismertük. Gyakran találkoztunk ugyanis munkáink során olyan esetekkel, hogy nem szabványos méretű nyílásokba kellett ablakot beépítenünk, ezért már a kezdetektől fogva megfogalmazódott az igény az egyedi méretű és egyedi műszaki tartalommal rendelkező, jó minőségű, de ugyanakkor megfizethető műanyag ablakokra.

Egyedi műanyag nyílászárók gyártása

A kiváló minőségű Kömmerling műanyag ablakok megfizethetőek, és jelentős teljesítménybeli előrelépést jelentenek sok forgalomban lévő ablakhoz képest. A lenyűgöző szigeteléssel, a hosszú távú tartóssággal és az egyedi szín-, formatervezési és szerelési lehetőségekkel a műanyag ablakok nagyszerű ár-érték arányt képviselnek azok számára, akik a költségvetésükből a maximális teljesítményt szeretnék elérni.

A Kömmerling ablakok Németországban és Ausztriában is közkedvelt termékek, pontosan kiváló műszaki tulajdonságaiknak és jó ár-érték arányuknak köszönhetően.

Egyedi műanyag nyílászárók gyártása

Akár csere, akár új építés, akár energiatakarékosság vagy tanúsított passzívház a célunk, a műanyag ablakok olyan rugalmasságot és szigetelést kínálnak, amelyek bármilyen projekt igényeit kielégítik.

Kiváló energiateljesítmény és egyedi jellemzők

A mai, modern műanyag ablakok anyaga egy szívós, szintetikus és újrahasznosítható anyag, amely könnyen megmunkálható. Ez egyszerűvé teszi az egyedi méretek, formák és funkciók kialakítását. Ezenkívül nagyszerű hosszú távú tartósságot és alacsony karbantartási követelményeket kínál a lakástulajdonosok számára. Napjainkban az ablakoknak számos követelménynek kell megfelelniük és egyensúlyban tartaniuk, az esztétikától a funkcióig. 

Ezek közé tartoznak:

  • Természetes megvilágítás
  • Friss levegő biztosítása
  • Hőszigetelés
  • Biztonság
  • Hangszigetelés
  • Megfelel a belső térnek és a homlokzatnak egyaránt
  • Ellenáll az időjárásnak, beleértve a napfényt is

Sok különböző profilt kínálunk, amelyek az Ön egyedi ablakának alapját képezhetik. Innen tovább konfigurálhatja őket, hogy pontosan megfeleljenek az Ön stílusbeli és funkcionális igényeinek. Ez magában foglalja a szigeteléshez, hangszigeteléshez vagy biztonsághoz szükséges speciális üvegezéseket, valamint az egyedi színeket és vasalatokat. Ezeket meg tudjuk beszélni a helyszíni felmérés során.

Legjobb hőszigetelő ablakok

Kulcsfontosságú, hogy minőségi PVC-ablakok legyenek, amelyek kiváló védelmet nyújtanak az időjárás ellen, miközben megakadályozzák a hőmérséklet-változást és az energiaveszteséget. Akár meleg területen él, és hűvös belső hőmérsékletet szeretne fenntartani, akár hideg éghajlaton, és meg akarja akadályozni a hőveszteséget, az ablakok méretükhöz képest nagy szerepet játszanak az épület teljes energiaveszteségében.

Profiljaink többféle konfigurációban, többféle belső légkamrával és nagyon jó minőségű gáztöltéssel készülnek. Vannak olyan termékcsaládjaink, amelyek könnyedén túlszárnyalják a passzívházakra megfogalmazott előírásokat. 

jól szigetelő ablakok

Profiljainkat innovatív poliuretánhabbal töltjük ki, hogy tovább növeljük szigetelőképességüket. Ez az új eljárás, az úgynevezett precíziós nagynyomású hab, a keret több belső kamráját tölti ki ezzel az új habbal. A jellemzően használt acélrudakat kiküszöbölő, szénszál-erősítésű keretekkel kombinálva jóval a passzívház-szabványok alatti szigetelési teljesítmény érhető el, ami jelentős energiamegtakarítást eredményez.

Az üvegezés szintén lényeges szerepet játszik az ablakok általános U-értékében és szigetelőképességében. Az üveg teljes felülete sokkal nagyobb, mint a keret és a szárny, így az üvegezés konfigurációjának megválasztása létfontosságú. A mai lehetőségek között szerepelnek dupla és tripla üvegezésű ablakok, bár manapság minden csere- és új építésű ablak esetében a tripla üvegezés ajánlott.

Szintén bölcs dolog a melegperemek hozzáadása az üvegek közé, amelyek megakadályozzák a hőátadást az egyik üvegről a másikra a szélek mentén. Ez megakadályozza a hőhidak kialakulását, amelyek lehetővé tennék, hogy a hő az ablakon keresztül az egyik elemről a másikra vándoroljon, ami veszteséget és rossz hatásfokot eredményezne.

Végül, az egyes üvegek közötti légrések kitölthetők olyan gázokkal is, mint például az argon, amelyeknek alacsonyabb a hőátbocsátási tulajdonsága, mint a normál levegőnek. Ez megnehezíti a hő áramlását az ablakon keresztül, és ezáltal növeli az ablak szigetelését.

Ablakok betörés elleni védelme

Érdekes módon valamiért az ablakok kapcsán nem szoktunk a betörés elleni védelemmel foglalkozni, ugyanakkor nem elhanyagolandó, hogy egy ablakrács mellett még milyen további védelmi funkciók vannak beépítve a nyílászáróba.

Ablakok betörés elleni védelme

A PVC ablakokat hagyományosan acélbetétekkel erősítették meg a keretben. Ez növelte ugyan a stabilitást, de hátránya volt, hogy hőhidakat hozott létre, és csökkentette a keret energiahatékonyságát, mivel az acél könnyen vezeti az energiát.

Ma már az acélnál jobb szénszálas keverékkel erősítenek meg sok szériát, ami mellesleg hőt is szigetel. Ezeket a sarkokba hegesztik, ami növeli mind a stabilitást, mind az általános szilárdságot a betörésvédelem érdekében, sőt, a régebbi acél megerősítéseknél nagyobb sarokszilárdságot ér el.

A Kömmerling külső héjszerkezete nagyon vastag, így különösen jó választásnak bizonyul, ha kiemelt szempont a betörés elleni védekezés.

A keret azonban csak egy része a megoldásnak. Az ablakok biztonságának általános növeléséhez speciális üvegre van szükség, mivel az üveg maga általában az ablak legsebezhetőbb és legveszélyeztetettebb része. Ezért kínálunk laminált biztonsági üvegeket különböző vastagságokban. Ez két egymáshoz illesztett üvegtáblából áll, amelyek közé egy speciális fóliát lamináltak.

A betörők a rétegezett üvegnek köszönhetően üvegvágóval sem tudnak bejutni a lakásba. Ez megakadályozza, hogy törés esetén üvegszilánkok hulljanak ki, és így az ablak többszöri ütés esetén sem törik össze. Egyfajta pókhálószerű mintázatot hoz létre, mint például a laminált biztonsági üveggel ellátott, sérült autószélvédőkön.

A további biztonsági hardverlehetőségek közé tartoznak a rejtett zsanérok és a zárható ajtókilincsek, amelyek segítségével az ablakot 2. ellenállósági osztályba (RC2) lehet emelni. Ez az ellenállási szint speciális biztonsági üvegezéssel rendelkezik, és elegendő biztonságot garantál háza számára.

A felsőbb emeletek esetében általában elegendő az RC2 N ellenállású építőelemek beépítése. Ez az osztály nagyszerű biztonságot nyújt a nem földszintes emeletek számára, és alacsonyabb költséggel, mint a teljes RC2.

Kiváló hangszigetelés

Bár a kiváló hőszigeteléssel rendelkező ablakok a hangszigetelés terén is jól teljesítenek, további intézkedéseket lehet hozni, ha a hangszigetelés prioritást élvez. Az üvegtáblák elrendezése, különösen az egyes üvegek közötti távolság, valamint az öntött gyanta használata egyaránt alkalmazható. 

műanyag ablakok hangszigetelése

A zaj hanghullámokból, vagyis a levegőben terjedő mechanikai energiából áll. A zaj csökkentése érdekében ezeknek a hanghullámoknak az energiáját kell csökkenteni. Az alábbi táblázatban az épület elhelyezkedése alapján a szokásos hangcsökkentési osztályokat mutatjuk be.

Hangcsökkentési osztály Zajcsökkentés decibelben (dB) Lakóterület

  • 2 ≈32 Normál utcák legfeljebb 50 autóval óránként
  • 3 ≈37 Normál utcák legfeljebb 200 autóval óránként
  • 4 ≈43 Főutcák legfeljebb 3000 autóval óránként

Műanyag ablak egyedi dizájn – tervezés, forma és megjelenés

Rugalmas tulajdonságainak köszönhetően a műanyag nagyon könnyen feldolgozható. Ez az oka annak, hogy az ebből az anyagból készült alkatrészek számos formában kaphatók – például tetőablakok vagy háromszög alakú ablakok.

egyedi gyártású műanyag nyílászárók

Mivel szintetikus, a műanyagot nagyon könnyű megmunkálni a gyártási folyamat során. Ez azt jelenti, hogy a nem derékszögű formák kiválasztása egyszerű és olcsó, így az íves vagy a háromszög alakú formák gyártása megoldható. 

Az alapanyag ugyanilyen rugalmas a színválasztás tekintetében is. Bár nem festhető közvetlenül, mint a fa, a teljes RAL-tartomány rendelkezésre áll, és a gyárban egy speciális fóliát használnak hozzá. Ez nem csupán korlátlan színválasztási lehetőséget biztosít, de további előnye, hogy a külső keretet még jobban védi az időjárás okozta kopástól és a kisebb karcolásoktól.

Az egyedi műanyag ablakok tökéletes közegek ahhoz, hogy az Ön pontos igényeihez igazítsa a formát, a méretet, a színt, a szigetelést, a biztonságot és a zajcsökkentést. És ami a legjobb, ezek nem zárják ki egymást. 

Egyedi ablak gyártásával a legjobb energiahatékonyságú ablakok is létrehozhatók. A helyszíni felmérés során mindig átbeszéljük a lehetőségeket, segítünk az Ön projektjének megfelelő, egyedi ablak kiválasztásában.

Helyszíni felmérés miatt felhívom Önöket

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!