Miért nem zár rendesen a műanyag nyílászáró?

Észrevette, hogy a műanyag nyílászáró nem zár rendesen? Csak erőltetve lehet nyitni és zárni? Ha igen, olvassa el hasznos információinkat. Cikkünkben olyan tanácsra lelhet, ami éppen megmagyarázza a problémát.

Ha gyors választ keres arra, hogy miért nem tudja rendesen becsukni a műanyag ablakát vagy ajtaját, segítünk.

Először is a szárnyak leeshetnek, ha a zsanérok meglazulnak. Másodszor a nedves vagy párás körülmények is befolyásolhatják az ajtó megfelelő záródási képességét. Rendkívüli meleg vagy túl nedves körülmények között az ablak tokszerkezete megduzzadhat vagy összezsugorodhat, illetve az épület mozgása megnehezítheti az ablak záródását.

műanyag nyílászáró nem zár rendesen

Aggódnom kell, ha a műanyag nyílászáró nem zár rendesen?

Fontos az Ön és családja biztonsága szempontjából, hogy a műanyag ablaka műszaki szempontból jó állapotban legyen. Ha azt veszi észre, hogy egyre nehezebb kinyitni és bezárni, vagy a műanyag ablakot nem lehet becsukni, annak számos oka lehet.

  1. Először – és talán a leggyakrabban –, a szárny megereszkedett. A szárnyak akár le is eshetnek, ha a zsanérok meglazulnak.
  2. Másodszor, a párás vagy nedves körülmények is befolyásolhatják az ablakok (ajtók) megfelelő záródási képességét. Rendkívüli meleg vagy túl nedves körülmények között a tok megduzzadhat vagy összezsugorodhat, ami megnehezíti az ajtó becsukódását.
  3. Végül, ha otthona új építésű, akkor a falak mozgásai miatt a szárnyak egy kissé elmozdulhattak. Ennek oka az otthona felépítésének enyhe mozgása, amint láthatatlanul, de kis mértékben érezhetően süllyed.

Ez a három általános ok általában nem okoz aggodalmat. Ahhoz azonban, hogy teljesen megnyugodhasson, bölcs dolog tanácsot kérni egy elismert ablakos cégtől. Közel 15 éves tapasztalattal az ideális ablakmegoldásokat telefonhívásra biztosítjuk. Barátságos szakértő csapatunk mindig készségesen áll rendelkezésére az ablakkal kapcsolatos problémák megoldásában.

Beszédes okok, hogy ideje cserélni a nyílászárókat

Előfordulhat, hogy a rossz záródás vagy a zárhatatlan állapot csak egy jel a sok közül, amely alapján a műanyag nyílászáróra figyelmet kell fordítani. Ha azonban az alábbiak bármelyikét észleli, akkor ideje lenne megfontolni egy új ajtóba történő befektetést:

  • A kilincs nem működik könnyedén vagy akadozik
  • A zár meghibásodott
  • Az ablaküveg megrepedt
  • Az ablak/ajtó szerkezetén bemélyedések vagy nagy sérülések vannak

Ha nem orvosol időben egy nem vagy csak rosszul működő ajtót, ablakot, ez lehetőséget ad az időjárásnak, hogy éreztesse a hatását a lakásban, és ami még fontosabb a nem kívánt látogatók is könnyebben bejuthatnak otthonába.

Műanyag ablak nem lehet becsukni

Megpróbálhatja saját maga beállítani a zsanérokat, azonban, hacsak nem rendelkezik a műanyag ablakokkal kapcsolatos szakértelemmel, mindig a legjobb, ha egy professzionális cég segítségét kéri.

A Zsola Ablak Kft. cégnél több éves tapasztalatunk van a nyílászáró problémák megoldásában. A „javítás a csere előtt” politikánk miatt bízunk benne, hogy meghosszabbíthatjuk a sérült vagy hibás ablak élettartamát.

Ha a nyílászáró javíthatatlan, akkor szakmai kötelezettségvállalás nélküli tanácsot adunk, hogy megtalálhassa az otthona számára ideális terméket.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!