Bontás nélküli ablakcsere 5 lépésben

Bontás nélküli ablakcserével könnyedén elkerülheti, hogy az ablakcsere során az ablaktokot el kelljen távolítani vagy ki kelljen cserélni. Ha a keret és a könyöklő elfogadható állapotban vannak, azaz nem láthatók rajtuk korhadás vagy penész jelei, akkor külső átalakítás nélkül is be tudjuk építeni az új nyílászárót.

Bontás nélküli ablakcsere előnyei

  • a bontás nélküli ablakcsere általában lényegesen olcsóbb, mint az ablakcsere bontással
  • bontás nélküli ablakcsere esetén nem kell visszajavítani a fal sérüléseit, kőműves és festő munkadíjat lehet vele megtakarítani
  • ha a régi tokot fel kellene újítani, akkor új ablakkal ezt ki lehet küszöbölni
  • a nyílászáró cseréje gyorsabban elvégezhető
  • tokráépítéses ablakcserével az új műanyag ablak beépítése után a régi tok teljesen eltakarható
  • a bontás nélküli ablakcsere kevesebb kosszal és sok plusz munka megspórolásával jár

Bontás nélküli ablakcsere hátrányai

  • a bontás nélküli ablakcsere hátránya, hogy csökken az ablaküveg felülete, azaz kevesebb fény jut a lakásba
  • a régi tok és a fal közötti szigetelés nem tökéletes, akkor ez megmarad az új ablak beépítése után is
  • a régi tok szerkezete nem elég erős, akkor lehet, hogy az új ablak stabilitása műszakilag nem lesz megfelelő

Ablakcsere falbontás nélkül – lépései

  1. Első lépésként mindig megvizsgáljuk a meglévő tokot elsősorban a szerkezet erőssége és a falhoz viszonyított stabilitása szempontjából. A meglévő szerkezetek szilárdságát általában az árajánlatot megelőző helyszíni felmérés során megvizsgáljuk, mert az ablak gyártási méretei függenek attól, hogy bontás nélküli ablakcserét végzünk-e, vagy kibontjuk a régi nyílászárókat.
  2. Az új ablak helyszínre szállításakor és az új nyílászárók beépítése előtt először kiszereljük a régi ablak szárnyait, a zsanérokat és pántokat. Ha tokosztásos a régi nyílászáró, akkor az osztásokat is eltávolítjuk.
  3. Beemeljük az új ablakkeretet a régi tokba, vízszintezés és pozicionálás után csavarokkal rögzítjük, majd beépítjük az új műanyag ablakokat.
  4. A mechanikai stabilitás beépítés során történő biztosítása fontos! Ha a csavarok már stabilan rögzítik az új szerkezetet, PUR-habbal kitöltjük a réseket. Fontosnak tartjuk, hogy sohasem a PUR-hab tartja az ablakot, hanem a rögzítőcsavarok! A PUR-habot és a tömítéseket műanyag burkoló elemekkel tudjuk esztétikusan lezárni.
  5. Ha készen vagyunk az új ablak beépítésével, a régi nyílászárókat kérésére el tudjuk szállítani.

Az ablak és a fal közötti szigetelés nagyon lényeges, mert ha nem szakszerű a beépítés, akkor hiába kiváló az új ablak hőszigetelési tényezője, az illesztetlenségek és tömítetlenségek miatt nem lesz jó a lakás hőszigetelése.

Bontás nélküli ablakcsere panellakásban

Panellakásban nem szoktuk alkalmazni tok ráépítéses ablakcserét, ugyanis a régi tok nagyon könnyen kiszedhető úgy, hogy nem nagyon sérül a panel falszerkezete. Gyakorlatilag olyan minimális kőműves munkára van szükség, amelyet mi is el tudunk végezni az ablakcserével együtt.

Panellakás ablakcsere csomagjainkat IDE KATTINTVA megtalálja.

Gyakori kérdések

Egyszerre cseréljem ki az összes ablakot?

Igen. Ha az ablakai 15-20 évesek, valószínűleg itt az ideje, hogy elkezdjen gondolkodni a cserén. Sok ablakosnak megegyezik a véleménye, hogy ha a megrendelők meg tudják finanszírozni, jobban járnak, ha az összes ablakot egyszerre cseréltetik ki. A Zsola Ablak Kft. csapata többynire 1 nap alatt elvégezheti a teljes lakás ablakcseréjét.

Melyik évszakban a legjobb ablakot cserélni?

Az ablakok cseréje enyhe, de nem túl meleg időben, mondjuk késő tavasszal vagy kora nyáron számos előnnyel jár. Ha több ablakot cserél, akkor enyhe időben az ablakcsere során nemkívánatos hideg nem hűti le a lakását. Ablakcserét télen is végeztünk, de ilyenkor nagyon jól össze kell hangolni az egyes ablakok cseréjét.

Mennyi ideig tart az ablakcsere?

Egy átlagos méretű ablak cseréje körülbelül 40-60 percet vesz igénybe, ha nincs semmilyen nehezítő körülmény. Az ablakcsere jellemzően az ablakok megrendelése után néhány hetet vesz igénybe a gyártó kapacitásaitól függően. A cégek általában naponta egy lakásban tudják kicserélni az ablakokat a lakás adottságaitól és az ablakok méretétől függően.

Az ablakcsere belülről vagy kívülről történik?

Sok esetben az ablakokat részben kívülről is be lehet építeni. Azonban minden otthon egyedi, és előfordulhat, hogy az Ön otthonának ablaknyílásai olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek miatt az ablak beépítését teljesen vagy részben belülről végezzük el.

Mennyi rendetlenséggel jár az ablakcsere?

A bontás nélküli ablakcsere kevesebb kosszal járhat. Ablakos cégként a munkaterületet a lehető legtisztábban hagyjuk magunk után: az ablakok eltávolítása és cseréje után, illetve a visszajavítási munkák befejezésével rendet rakunk és feltakarítunk.

1 thought on “Bontás nélküli ablakcsere 5 lépésben”

  1. Fazekas -Kiss Adrienn

    Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék,hogy egy 135×146-os műanyag ablakot bontàs nélkül mennyièrt raknak be?

Comments are closed.

error: Content is protected !!