Műanyag ablak beépítése

műanyag ablak beépítése a gyártó előírásai szerinti, korrekt módon előfeltétele annak, hogy a minőségi műanyag nyílászáró maradéktalanul be tudják tölteni a műszaki paramétereikben (műszaki adatlapon, garanciában) vállalt követelményeket.

Új műanyag ablak beépítése

Az ablakok, erkélyajtók és bejárati ajtók általában keretbeépítéssel kerülnek telepítésre. Különleges esetekben az ablakok és ajtók rögzítőfüllel is felszerelhetők. A modern műanyag ablakok és erkélyajtók beépítése a függőleges és vízszintes szintek pontos beállítását igényli. Az ablakok és ajtók falnyílásba történő behelyezése után a falazat jellegétől függően keretbe vagy rögzítőfülkékkel csavarozzuk a falnyílásba.

műanyag ablak beépítése Budapesten

Az ablakok becsavarozása után a burkolat és a falazat közötti hézagot lezárják. A beépítési hézagot PUR-habbal vagy különböző, speciálisan kifejlesztett duzzadó habszivacsokkal töltjük ki. A hézag kitöltése után az ablakszárnyat szakemberünk akasztja fel az ablak tokszerkezetére. A beépítés az ablak finombeállításával zárul.

A PUR-habot a szerkezet külső és belső oldalán takaróléccel takarjuk el. Kívül az esztétikumon kívül ezzel védjük meg a PUR-habot az időjárás viszontagságaitól, belül pedig esztétikai funkciója van.

MÉRÉS! Az új műanyag ablakok és ajtók beépítését bízza szakemberekre! Cégünk képzett és tanúsított szakemberekből álló csapattal rendelkezik. A beépítési költségek általában a szerkezetek árának töredéke. A Zsola Ablak Kft. 5 év garanciát vállal a beszerelt ablakokra, amely az utólagos finombeállításra is kiterjed (a finombeállítást szükség esetén a szerkezetek súlya és hőtágulása miatt a beszerelést követően nyári-téli ciklusban meg lehet ismételni).

Az ablakok beépítése részletesen

Az ablakok és ajtók beépítése egy újonnan épített házban a kész nyílások felmérésével kezdődik. A felmérés alkalmával a helyszíni felmérést végző kollégáink egyeztetnek a tulajdonossal mind az ablakok, mind az erkélyajtók nyílászáróiról és azok pontos, kialakításáról maximálisan figyelembe véve az egyéni elképzeléseket.

Az ügyféllel közösen egyeztetik az ablakok és ajtók falnyíláson belüli helyzetét, a tartozékok, redőnyök, ablakpárkányok és szúnyoghálók kialakítását. A méréshez szükség van egy úgynevezett métervonalra, amelyet a szerkezetek mellett helyeznek el. A métervonal egy vízszintes vonal, amelyet a kivitelező húz az épület köré, hogy meghatározza a leendő burkolat magasságát. A vonal a burkolat tetejétől számított 1 méteres magasságban helyezkedik el.

A felmérés után az ajtók és ablakok elkészülnek. A szerelők a megrendelővel előre egyeztetett időpontban szállítják az ajtókat és ablakokat az építkezés helyszínére. A nyílászárókat eltávolítják az ajtókról és ablakokról, és a megfelelő falnyílásba helyezik. Az ajtók szélén a szerelők kifúrják a rögzítéshez szükséges furatokat, szükség esetén a rögzítőfüleket is.

Az előkészített dobozokat ezután a megfelelő mélységben, a métervonalhoz igazítva helyezik el a falnyílásban. Ezeket ideiglenesen ékekkel rögzítik, és arra szolgálnak, hogy a szerkezetet vízszintes és függőleges helyzetbe hozzák. Miután az igazítás megtörtént, a kollégák a rögzítőfuratokat a falazatba fúrják a rögzítőcsavarok számára. A csavarokat egy speciális csavarhúzóval fúrjuk be a lyukakba.

A megfelelő rögzítés után a szerelési hézagot az előre egyeztetett hézagkitöltő anyaggal töltik ki. Ez az anyag általában tiszta hab, de léteznek speciális duzzasztószalagok és párazáró fóliák is, amelyek jobb hő- és hangszigetelést biztosítanak. A hézagkitöltés után a szakemberek felakasztják a nyílászárókat az ajtó- és ablakkeretekre, felszerelik a kilincseket, felerősítik a szükséges szerelvényeket és finomhangolják a szerkezeteket.

Hőhídmentes ablak beépítés

Nyílászárók cseréje

Felmérőink sokéves tapasztalattal és szakszerűséggel határozzák meg a nyílásba beépítendő ablak vagy ajtó méretét. Ablak vagy ajtó cseréje esetén különbséget kell tenni az előregyártott épületek és a falazott épületek ablakainak és ajtóinak cseréje között. A fő különbség az, hogy az előregyártott panelekben lévő ablakok és ajtók, például a modern ablakok és ajtók utólagosan kerültek beépítésre, míg minden más esetben általában a falazat építése során kerültek beépítésre és befalazásra. Az utóbbi esetben nagyon valószínű, hogy az ablak vagy ajtó cseréje után a falazat javítására lesz szükség. Cégünk természetesen nem csak ablakok és ajtók bontását és beépítését vállalja.

Ablakcsere lépésről lépésre

A meglévő ablak vagy ajtó cseréje a nyílások leltározásával kezdődik. A tartozékok, redőnyök, ablakpárkányok és szúnyoghálók kialakításáról az ügyféllel egyeztetnek.

Mérés után a megrendelt ajtók és ablakok legyártásra kerülnek. A beépítő csapat az ablakokat és ajtókat az ügyféllel előre egyeztetett időpontban szállítja az építkezés helyszínére. Az ajtókról és ablakokról leszerelik a nyílászárókat, és a megfelelő falnyílásba helyezik őket.

Az ablakok és ajtók karimáinál a szakemberek kifúrják a rögzítéshez szükséges lyukakat, és ha a beépítési helyzet megköveteli, a rögzítőfüleket. Óvatosan körbevágják a meglévő ablakkeret és a festett vagy tapétázott fal közötti területet, hogy a keret eltávolításakor a festett vagy tapétázott fal ne sérüljön súlyosan.

Nagyobb ablak beépítése

A szárnyakat eltávolítják a meglévő ablakból, és egy speciális fűrésszel több helyen a keretre merőlegesen levágják. Az ablakblokkot ezután a szakemberek feszítővassal nyitják ki, hogy a saját síkjában mozogjon. Az üres nyílás kitisztítása után az új műanyag ablak- és ajtószárnyakat ékekkel ideiglenesen rögzítik, és a szerkezetet vízszintes és függőleges helyzetbe állítják.

A beállítás után a kollégák a falazatba fúrják a rögzítőcsavarok számára a rögzítőfuratot. A csavarokat egy speciális csavarhúzóval vezetik be a lyukakba. A megfelelő rögzítés után a szerelési hézagot az előre egyeztetett hézagkitöltő anyaggal kitöltik. Ez az anyag általában tiszta hab, de léteznek speciális duzzasztószalagok és párazáró fóliák is, amelyek jobb hő- és hangszigetelést biztosítanak. A hézagkitöltés után a szakemberek felakasztják a nyílászárókat az ajtó- és ablakkeretekre, felszerelik a kilincseket és a szükséges vasalatokat, valamint finomhangolják a szerkezeteket.

A párkányok beépítése

A párkányok beépítése Az ablakok beépítése után a szakemberek a külső és belső párkányok hosszát a nyílás szélességi méreteihez igazítják. A külső párkányok anyaga általában alumínium, a belső párkányok jobbára karcálló műanyagból készülnek.

A belső párkányok mindkét végére felerősítik a zárókupakokat, majd beragasztják a fal üregébe. Az ablak párkánytartó eleméhez szakemberek rögzítik, majd tiszta habágyba ragasztják őket. A végzárókat szintén a külső párkányokhoz rögzítik, majd csavarokkal az ablak párkánytartó eleméhez rögzítik. A külső párkányt szintén PUR-habbal ragasztják a kávához.

párkányok beépítése

TIPP: Az ablakok beépítése előtt az üreg alsó részét vékonyan le kell tömíteni, hogy függőlegesen légmentes falazatot biztosítson. Ez azért fontos, mert ha a belső és a külső ablakpárkányt lyukakkal ragasztják a falazatba, akkor a levegő keringhet a belső és a külső tér között. Ez a belső párkány alján páralecsapódáshoz, majd penészesedéshez vezethet.

Mindig érdemes műanyag ablakot beépíteni!
Ön is ablakcserét tervez irodájában? Megbízható csapatra van szüksége az ablakok beépítéséhez! Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe professzionális vinilablak beépítési szolgáltatásainkat!

A régi ablakok cseréje soha nem pénzkidobás, ezt tartsa szem előtt! Bár nem olcsó intézkedés, hosszú távon megtérül. A műanyag ablakoknak számos előnye van, például olcsóbbak és kevesebb karbantartást igényelnek, mint fa társaik, de emellett sokoldalúak is. A műanyag ablakok kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így nemcsak télen, hanem nyáron is csökkentheti irodai költségeit, és pénzt takaríthat meg! A minőségi ablakok emellett megbízható védelmet nyújtanak a zavaró külső zajok ellen, és segítenek abban, hogy Ön minden nap csendesebben és hatékonyabban tudjon dolgozni. Végül, de nem utolsósorban az új műanyag ablakok hozzájárulnak az igényes belső tér kialakításához is!

Forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ablakai beépítését szakemberekre!

Zsola panel ablakcsere Budapest

Rugalmas és kedvező feltételekre van szüksége az ablakbeépítéshez? Nálunk ez lehetséges!
A nyár a legtökéletesebb időszak arra, hogy a régi ablakokat és ajtókat újakra cserélje, de télen is meg tudjuk oldani a feladatot. A kérdés az, hogy melyik cég kínál ügyfélközpontú szolgáltatást az Ön ablakszereléséhez?

Szerencsére nem kell messzire mennie, mert nálunk megtapasztalhatja ennek a szolgáltatásnak az előnyeit!

Nagyon rugalmas feltételeket és viszonylag rövid határidőket kínálunk, hogy minél több ügyfelünknek segítsünk. Ablakszerelési szolgáltatásunk nemcsak ügyfélközpontú, hanem magas színvonalú is, köszönhetően szakembereink tapasztalatának és a precizitás iránti elkötelezettségünknek, ami elengedhetetlen egy ablak vagy ajtó beépítésekor, mert csak így tudják az ablakok és ajtók betölteni a kívánt funkciójukat és megmutatni előnyeiket.

Ablakok és ajtók beépítésével kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!