page contents
Írásaink, Blog

Hasznos tudnivalók a Műanyag nyílászárókról

Műanyag Nyílászárók és Ablakok
műanyag nyílászáró nem zár rendesen

Miért nem zár rendesen a műanyag nyílászáró?

Észrevette, hogy a műanyag nyílászáró nem zár rendesen? Csak erőltetve lehet nyitni és zárni? Ha igen, olvassa el hasznos információinkat. Cikkünkben olyan tanácsra lelhet, ami éppen megmagyarázza a problémát.

Ha gyors választ keres arra, hogy miért nem tudja rendesen becsukni a műanyag ablakát vagy ajtaját, segítünk.

Először is a szárnyak leeshetnek, ha a zsanérok meglazulnak. Másodszor a nedves vagy párás körülmények is befolyásolhatják az ajtó megfelelő záródási képességét. Rendkívüli meleg vagy túl nedves körülmények között az ablak tokszerkezete megduzzadhat vagy összezsugorodhat, illetve az épület mozgása megnehezítheti az ablak záródását.

műanyag nyílászáró nem zár rendesen

Aggódnom kell, ha a műanyag nyílászáró nem zár rendesen?

Fontos az Ön és családja biztonsága szempontjából, hogy a műanyag ablaka műszaki szempontból jó állapotban legyen. Ha azt veszi észre, hogy egyre nehezebb kinyitni és bezárni, vagy a műanyag ablakot nem lehet becsukni, annak számos oka lehet.

 1. Először – és talán a leggyakrabban –, a szárny megereszkedett. A szárnyak akár le is eshetnek, ha a zsanérok meglazulnak.
 2. Másodszor, a párás vagy nedves körülmények is befolyásolhatják az ablakok (ajtók) megfelelő záródási képességét. Rendkívüli meleg vagy túl nedves körülmények között a tok megduzzadhat vagy összezsugorodhat, ami megnehezíti az ajtó becsukódását.
 3. Végül, ha otthona új építésű, akkor a falak mozgásai miatt a szárnyak egy kissé elmozdulhattak. Ennek oka az otthona felépítésének enyhe mozgása, amint láthatatlanul, de kis mértékben érezhetően süllyed.

Ez a három általános ok általában nem okoz aggodalmat. Ahhoz azonban, hogy teljesen megnyugodhasson, bölcs dolog tanácsot kérni egy elismert ablakos cégtől. Közel 15 éves tapasztalattal az ideális ablakmegoldásokat telefonhívásra biztosítjuk. Barátságos szakértő csapatunk mindig készségesen áll rendelkezésére az ablakkal kapcsolatos problémák megoldásában.

Beszédes okok, hogy ideje cserélni a nyílászárókat

Előfordulhat, hogy a rossz záródás vagy a zárhatatlan állapot csak egy jel a sok közül, amely alapján a műanyag nyílászáróra figyelmet kell fordítani. Ha azonban az alábbiak bármelyikét észleli, akkor ideje lenne megfontolni egy új ajtóba történő befektetést:

 • A kilincs nem működik könnyedén vagy akadozik
 • A zár meghibásodott
 • Az ablaküveg megrepedt
 • Az ablak/ajtó szerkezetén bemélyedések vagy nagy sérülések vannak

Ha nem orvosol időben egy nem vagy csak rosszul működő ajtót, ablakot, ez lehetőséget ad az időjárásnak, hogy éreztesse a hatását a lakásban, és ami még fontosabb a nem kívánt látogatók is könnyebben bejuthatnak otthonába.

Műanyag ablak nem lehet becsukni
 

Megpróbálhatja saját maga beállítani a zsanérokat, azonban, hacsak nem rendelkezik a műanyag ablakokkal kapcsolatos szakértelemmel, mindig a legjobb, ha egy professzionális cég segítségét kéri.

A Zsola Ablak Kft. cégnél több éves tapasztalatunk van a nyílászáró problémák megoldásában. A „javítás a csere előtt” politikánk miatt bízunk benne, hogy meghosszabbíthatjuk a sérült vagy hibás ablak élettartamát.

Ha a nyílászáró javíthatatlan, akkor szakmai kötelezettségvállalás nélküli tanácsot adunk, hogy megtalálhassa az otthona számára ideális terméket.

Muanyag ablak beepitese fa tokba

Műanyag ablak beépítése fa tokba

Műanyag ablak beépítése fa tokba csak akkor elfogadható megoldás, ha a fa tok kifogástalan állapotban van. Tapasztalataink szerint ez ritkán teljesül. Az ügyfelek többsége csak azért szeretné megtartani a fa tokot, és beépíteni a műanyag ablakot, hogy kevesebb bontással, kosszal járjon a munka, és olcsóbban ússza meg az ablakcserét.

Muanyag ablak beepitese fa tokba

Ha viszont a tok minősége nem megfelelő, néhány éven belül az időjárás viszontagságai miatt amúgy is előfordulhat, hogy ki kell dobni, ezáltal viszont összességében dupla költséggel jár az ismételt ablakcsere.

Csak akkor javasoljuk műanyag ablak beépítését fa tokba, ha megvizsgáljuk a tokot, és műszaki szempontból megfelelő minőségűnek találjuk.

Műanyag ablak beépítése fa tokba – lehetséges előnyök

 • A fa tok megtartásának az előnye, hogy ezáltal olcsóbb lesz az új ablak általában igaz, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy sok esetben a fa tokot egy kicsit át kell alakítani, hogy be tudjuk építeni a műanyag ablakot.
 • Kevesebb kosszal jár a munka.
 • Az időbeli megtakarítás általában 1-2 óra.

Műanyag ablak beépítése fa tokba – hátrányok

Milyen hátrányokkal jár a műanyag ablak fa tokba építése?

 • A tok idővel öregszik, vetemedik, de mindenképp kezelni kell a felületét.
 • A tok csiszolása és újrafestése után nehezen lehet garantálni, hogy a fa tok színe és a műanyag ablak színe teljesen megegyezzen
 • Amikor tokkal együtt építünk be egy műanyag ablakot értelemszerűen a gyártó színkód alapján teljesen azonos színűre gyártja színeltérés lehetetlen.
 • A fa tok hátrányban van a műanyag ablakhoz képest, mert a műanyagba nem megy bele a szú, és a fa tokok állapota az ablakcsere időpontjában már egyáltalán nem tökéletes.

Műanyag ablak beépítés bontás nélkül?

Műanyag ablak beépítése fa tokba megoldható ügyfeleink kérése alapján, azonban véleményünk szerint ennek a „hibrid” megoldásnak több hátránya van. mint előnye.

Panel ablakcsere során kifejezetten ellenezzük a műanyag ablak régi tokba építését, mert a régi tokot könnyen ki lehet bontani panellakásban. A bontás nem jár sok kosszal, minimális utólagos visszajavításra van szükség.

15 éves tapasztalatunk alapján szakmai szempontból a teljes ablakcsere a kifogástalan megoldás. Mindenféle szempontból a színben és anyagban egymáshoz tökéletesen passzoló tokszerkezet és ablakszárny megoldása mellett eltörpül mindenféle előny, ami amellett szólna, hogy a műanyag ablakot fa tokba építsük be.

ablakcsere támogatás 2021

Ablakcsere támogatás 2021

Magyarország kormánya 2021. január elsején indította el a lakásfelújítási támogatás programot, amit „ablakcsere támogatás 2021” néven is keresnek, mert ablakcserére is igényelhető. A Zsola Ablak Kft.-nél műanyag ablakokra és munkadíjra egyaránt igénybe vehető a lakásfelújítási támogatás (hivatalos nevén a „Gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása”).

Ablakos cégünk rendelkezik az összes kitöltendő űrlappal és formanyomtatvánnyal, az otthonfelújítási támogatás szerződés mintával, ami ahhoz szükséges, hogy a támogatást rövid időn belül megkapja. A részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az általunk forgalmazott minőségi nyílászárók teljesítik a lakásfelújítási támogatás megkapásához szükséges, előírt követelményeket.

Tartalomjegyzék

A 2021-es ablakcsere támogatás feltételei röviden

 • Az igényelhető lakásfelújítási támogatás maximális összege 3 millió Ft, ami azt jelenti, hogy egy 6 millió forintos beruházás finanszírozható belőle.
 • A támogatás új építésű házra nem igényelhető, csak felújításra.
 • A támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig igényelhető.
 • A támogatás fontos eleme, hogy csak gyermeket nevelő családok vehetik igénybe a terhesség 12. hetétől, illetve ha a gyermek még nem töltötte be a 25. életévét. Ezen felül vonatkotnak szabályok a megváltozott munkaképességűekre is, de
 • A felújítás költségét először saját magunknak kell finanszírozni, az Államkincstár utólag folyósítja a támogatás összegét.
 • A lakásfelújítási támogatás feltétele, hogy ne legyen köztartozása magánszemélynek, és legalább 1 éves fizetett társadalombiztosítási jogviszonya legyen.
 • A támogatást csak magyar állampolgár vehet igénybe 1 alkalommal.
Ablakcsere támogatás 2021

A lakásfelújítási támogatás rendelet részleteit a kormány a 2020. november 25-i Magyar Közlönyben tette közzé.

Az ablakcsere támogatással a nyílászáró felújítás gyakorlatilag féláron vehető tehát igénybe.

Az alábbi Gyakori kérdések részben részletesen válaszolunk sok más kérdésre is.

2021 ablakcsere otthonfelújítási támogatás gyakori kérdések

A lakásfelújítási támogatás 2021 nyugdíjasoknak is elérhető?

Igen, nyugdíjas is jogosult a támogatásra, ha foglalkoztatási jogviszonyban keresőtevékenységet végez, vagy kiskorú gyermek gyámja a szülő halála miatt.

Otthonfelújítási támogatás anyagköltség elszámolása hogyan történik?

A támogatás fontos eleme, hogy 50-50%-ban számolható el az anyag és a munkadíj. Ha mondjuk 500 ezer forint munkadíjról kaptunk számlát, akkor hiába van pl. 2 millió Ft-nyi anyagról számla, csak 500 ezer forintnyi munkadíjat és anyagköltséget, azaz összesen 1 millió Ft-ot igényelhetünk. Érdemes tehát mindkettőről számlát gyűjteni legalább 3 millió Ft összegben!

Az ablakfelújítási támogatás benyújtása az Államkincstárhoz

Az otthonfelújítási támogatás beadása 3 módon történhet:
1. Ügyfélkapus bejelentkezéssel az elektronikus nyomtatvány kitöltésével, illetve a nyilatkozatok csatoltásával, szkennelt formátumban, elektronikusan.
2. Postai úton a kitöltött űrlapok és nyilatkozatok mellékelésével, levélben.
3. Kormányablakban a kitöltött formanyomtatványokkal és a szükséges dokumentumok másolatával, személyesen.

Az otthonfelújítási támogatás számla kinek a nevére szóljon?

A támogatást igénylő számlák az igénylő saját nevére kell hogy szóljanak.

Otthonfelújítási támogatás áfa tartalma mennyi lehet?

A támogatás kizárja az 5%-os áfatartalmú munkadíjról kiállított számlákat. Elfogadottak a 0% és 27% áfa tartalommal kiállított munkadíj számlák.

Otthonfelújítási támogatás bővítésre felvehető?

Amennyiben a bővítés korszerűsítést jelent (pl. fűtési rendszer esetében), akkor a támogatás igényelhető. Ugyanakkor szolgáltató számára fizetendő villamos hálózat fejlesztése, hatósági díj megfizetésére nem vehető igénybe. Szintén nem jár támogatás lakásbővítésre, hozzáépítésre és tetőtérbeépítésre.

Az otthonfelújítási támogatás biztosítási jogviszony mit takar?

Nincs szükség a biztosítási jogviszony igazolására a munkáltató által. A jogosultságot a Magyar államkincstár mindenképpen ellenőrzi, csak a TB jogviszony meglétéről és a köztartozás-mentességről kell nyilatkozni. A nyilvántartott köztartozásról a NAV tud felvilágosítást adni.
Nevelőszülő nem jogosult, de pl. egy nyugdíjas gyámként igen. Őstermelő jogosult, ha fizette a járulékokat, és jövedelme elérte a mindenkori minimálbér 30%-át.
GYES/GYED folyósítása esetén jogosult a támogatásra az, akinek fennáll a foglalkoztatási jogviszonya.

Otthonfelújítási támogatás call center telefonszámok?

Az Államkincstár az alábbi telefonszámokon ad felvilágosítást az otthonfelújítási támogatásról: +36 1 452 2910 (vonalas budapesti szám), 06 20 881-9535 (Telenor), 06 30 344 0045 (Telekom), 06 70 460 9005 (Vodafone).

Jár az otthonfelújítási támogatás egyedülállóknak?

Igen, az akár ablakcserére felvehető állami támogatást egyedülállók, házastársak vagy élettársak is igényelhetik.

Otthonfelújítási támogatás elvált szülők esetén?

Csak a gyermek hivatalos lakcímkártyáján szereplő lakóhely újítható fel a támogatás igénybe vételével.

Az otthonfelújítási támogatás elszámolása hogyan történik?

Az elszámolás az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlák alapján, azok 50-50%-os összegének erejéig történik.

Mit jelent az otthonfelújítási támogatás együttes igénylése?

Ha a lakcímkártya szerint azonos címre vannak bejelentve a házastársak vagy élettársak, ők csak közösen, együttes igénylőként nyújthatják be a támogatásra az igénylést.

Otthon felújítási támogatás egyéni vállalkozó részére?

Lehetséges, ha 1 év igazolt TB jogviszonnyal rendelkezik. A támogatás igényelhető az egyéni vállalkozó vállalkozásának székhelyéül szolgáló ingatlanra is.

Otthonfelújítási támogatás előleg számla szükséges?

A támogatáshoz elég a végszámlát mellékelni a kifizetést igazoló dokumentummal.

Az otthonfelújítási támogatás ellenőrzése hogyan történik?

Az otthonfelújítási támogatás jogszerű felhasználását a lakóingatlanon az illetékes Kormányhivatal a helyszínen ellenőrizheti. Az igényléskor nem szükséges fotókkal igazolni a felújítást.

Otthonfelújítási támogatás és CSOK együtt is járhat?

Igen, ilyen esetben különböző számlákat kell benyújtani egyik és másik támogatás igénylésére.

Otthonfelújítási támogatás érdeklődés hol lehetséges?

A MAK a fenti telefonszámokon kívül az otthonfelujítas@allamkincstar.gov.hu e-mail címen is válaszol a kérdéseire.

Otthonfelújítási támogatás gyerek nélkül igénybe vehető?

A támogatás a terhesség 12. hetétől már igényelhető.

Otthonfelújítási támogatás napelem szaldós elszámolás megoldható?

Ha a villamosenergia szerződést 2021. július 1-je előtt köti meg, a szaldós elszámolás marad érvényben függetlenül a támogatás igénylésének időpontjától. A bruttó 450.000 Ft/kWp feletti összegű számlák sajnos nem vehetők figyelembe.

Otthonfelújítási támogatás osztatlan közös tulajdon esetén?

Nem igényelhető támogatás közös használatú (osztatlan közös tulajdonban lévő) területek felújítására.

Az ablakcsere támogatáshoz regisztráció szükséges?

Nem szükséges regisztráció.

Otthonfelújítási támogatás saját munka figyelembe vehető?

Nem. A felújítást végző cégben a támogatást igénybe vevő nem lehet tulajdonos, sem alkalmazott, azaz saját magának nem állíthat ki számlát.

Otthonfelújítási támogatás tetőtérre működik?

Tetőtérre, tetőtér beépítésre sajnos nem adható a támogatás.

Otthonfelújítási támogatás igényelhető katás vállalkozótól kapott számla esetén?

Igen, a 0% áfa tartalmú számla figyelembe vehető a támogatás folyósításakor.

Ha a feltételek átolvasása után úgy gondolja, hogy élne az ablakcsere támogatással 2021-ben, az alábbi gombra kattintva kérhet tőlünk ajánlatot.

180×150 műanyag ablak árak

180 x 150 műanyag ablak árak Zsola Ablak Kft.

180 x 150 műanyag ablak árak: nálunk bruttó 82.355 Ft, azaz ez az ár áfával együtt értendő!

Az általunk kínált KÖMMERLING Trend 76 ablak paraméterei:

 • 76 mm-es beépítési mélységgel,
 • 5 légkamrás,
 • hőhídmentes, színtartó, ütésálló PVC profilból,
 • horganyzott acélbetét merevítéssel,
 • ROTO gombafejes biztonsági vasalattal,
 • résszellőztetővel,
 • hibásműködést- és kiemelést megakadályozó védelemmel,
 • Hoppe Secustic biztonsági alu kilinccsel,
 • szín: szürke (színes profil esetén fekete) színű,
 • az időjárásnak ellenálló tömítéssel,
180x150 műanyag ablak árak

A Zsola Ablak Kft. szakemberei telepítik Önnek a kiválasztott 180 x 150 méretű műanyag ablakot. A gyártói garanciát érvényesítjük, a szakszerű beépítés révén a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást kapja!

Ajánlatkérés az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével lehetséges:

  Adja meg nevét:*

  Adja meg e-mail címét:*

  Telefonszám:*

  Mikor szeretné, hogy elvégezzük a munkát?

  Munkavégzés helyszíne:

  Hány darab és milyen nyílászárókat kell beépíteni (méret, nyitási mód)?

  Beépítésről vagy cseréről van szó (igényel-e bontást)?

  Milyen típusú nyílászáróra van szüksége (gyártó, rendszer)?

  Szüksége van bármilyen kiegészítőre (pl. redőny, szúnyogháló)?

  Munkával kapcsolatos, egyéb megjegyzések:

  A megadott adatokat a hatályos törvényi szabályoknak megfelelően zárt rendszerben kezeljük, azokról harmadik félnek információt nem adunk ki!
  Üzeneted elküldésével elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltakat.

  Az alábbi ikont megnyomva telefonjáról azonnal hívhat minket!

  ablakos hívása

  Vagy az ablakok teljes darabszámának megadásával kérjen részletes árajánlatot kedvezményes árakért a szóban forgó ablakméret anyagköltség + munkadíj kalkulációjához!

  árajánlat kérése120×150 műanyag ablak árakra

  Más áruházak is árulnak ehhez hasonló terméket.

  180 x 150 műanyag ablak árak Bauhaus

  A 120×150 műanyag ablak ára a Bauhausban 2021. januárban 111.990 Ft (az ár idővel változhat)

  • 80 mm vastag profil
  • Légkamrák száma: 6
  • Középen felnyíló, bukó-nyíló, jobbos kivitel
  • 3 rétegű üvegezés
  • Low-e + Argon Ug=0,8 W/m2K üvegezés

  Ára: 111 990 Ft/db

  Otthon felújítási támogatás

  Otthonfelújítási támogatás 2021

  A kormány otthonfelújítási támogatást indít 2021. január 1-jétől! Az otthon felújítási támogatás olyan nagyszerű lehetőség 2021. januártól, amit szerintünk vétek lenne kihagyni. A támogatásban hatalmas előny, hogy nem kell rá külön pályázni. Fel lehet használni mindenféle lakásfelújítási munkára, például a nyílászárók korszerűsítésére és a lakás energiahatékonyságának fejlesztésére is.

  Otthonfelújítási támogatás rendelet

  Novák Katalin bejelentette, hogy az otthon felújítási támogatás azoknak a családoknak jár, amelyek legalább 1 gyermeket nevelnek. A felújítási költségek felét átvállalja az állam, a kapható támogatás maximális összege 3 millió forint.

  vissza nem térítendő állami támogatás

  Otthonfelújítási támogatás részletek

  Novák Katalin családokért felelős miniszter ismertette, hogy a 2021. január 1. utáni otthon felújítással kapcsolatos számlákon szereplő költségek felét, de családonként maximálisan 3 millió Ft-ot lehet visszakapni.

  A számlák lehetnek anyagbeszerzésről szóló számlák, de szerepelhet rajtuk munkadíj is, mindkettőre érvényes a felújítási támogatás.

  Otthonfelújítási támogatás 25 éves korig

  A lakásfelújításra szóló, vissza nem térítendő állami támogatás lényeges eleme, hogy a gyermek 25 éves koráig, egy alkalommal vehető igénybe. Ha a család folyamatos gondozásra szoruló gyermeket nevel, így jogosult a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) is, akkor nincs életkori határ, tehát nem érdekes, hány éves a gyermek az igénylés és a lakásfelújítás idején.

  otthon felújítási támogatás 2021

  A felújított ingatlannak saját tulajdonban kell lennie, ugyanis a támogatás csak akkor vehető igénybe!

  Az otthonfejújítási támogatás igénylése

  1. Az elvégzett munkáról kapott számlát elektronikusan (fotózva, szkennelve) el kell küldeni a Magyar Államkincstár (MÁK) részére.
  2. A MÁK 30 napon belül ellenőrzi a jogosultság teljesülését, és elbírálja a támogatási igényt.
  3. Ha jogosult a támogatásra, a MÁK 5 munkanapon belül folyósítja Önnek a számlán lévő összeg alapján a támogatást.
  4. A kormányhivatalok feladata annak ellenőrzése, hogy a számlák alapján jelzett munkát valóban elvégezték-e.

  Kérje kedvező ajánlatunkat az otthon felújítási támogatáshoz nyílászárók cseréjére!

  Ki igényelheti az otthonfelújítási támogatást?

  • A támogatást a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetik igénybe.
  • A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak és azok is, akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket. 
  • Az igénylők köztartozásmentesek.
  • Legalább az egyik igénylő egy éve TB-biztosított, vagy ugyanennyi ideig vagy ideje felsőoktatási tanulmányokat folytat vagy folytatott.  

  Hogyan kell igényelni az otthonfelújítási támogatást?

  • A támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig igényelhető, a felújítási tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül.
  • A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, formanyomtatványon.
  • A kérelemhez csatolni kell: a kivitelezővel kötött vállalkozási szerződést, a számlákat az anyagköltségről, illetve a munkadíjról, a szükséges igazolásokat, nyilatkozatokat a gyermekről, illetve az ingatlanról.
  • Az ügyintézés módja lehet elektronikus felületen, postai úton, vagy személyesen a Kormányablaknál.

  A támogatás összege, részletei

  • A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50 százaléka, legfeljebb 3 millió forint.
  • A visszatérítést az anyagköltségekre és a munkadíjakra is igénybe vehetik az arra jogosultak.
  • Anyagköltség és munkadíj fele-fele arányban igényelhető, vagyis legfeljebb 1,5-1,5 millió forint támogatás igényelhető ezekre egyenként.
  • Minden család egyszer veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást. Ha eladja a lakást, nem kell visszafizetnie a támogatást, de többször azt már nem veheti igénybe. 
  • Ha a lakás új tulajdonosa még nem vette igénybe az otthonfelújítási támogatást, akkor igényelheti azt ugyanarra a lakásra.

  Milyen munkálatokra lehet fordítani az otthonfelújítási támogatást?

  • A támogatható felújítási tevékenységek körét a jogszabály pontosan meghatározza.
  • Kültéri- és beltéri munkákat is el lehet számolni, például: közműbekötés, fűtési rendszer korszerűsítése, cseréje; tetőcsere, tetőfelújítás; napelemes rendszer kiépítése; garázs vagy nyári konyha felújítása; festés-mázolás, külső/belső szigetelés.

  Ki igényelhet kamattámogatott otthonfelújítási hitelt?

  • Minden, a 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, aki a jogszabály alapján jogosult a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására és azt igénybe is veszi a hitelcél megvalósításához, és legalább 100 ezer forint nettó jövedelmet tud igazolni, melynek a hitel törlesztési számlájára való érkeztetését vállalja és megfelelő ingatlanfedezetet tud felajánlani.
  • A hitelkérelem befogadását követően a bank a jogszabály, illetve saját szabályzatai alapján hitelbírálatot/jogosultságvizsgálatot végez, ennek eredménye határozza meg a bank szerződéskötési/folyósítási hajlandóságát és feltételeit.
  • Az otthonfelújítási hitelt csak egy alkalommal lehet igénybe venni.
  • A hitelt nemcsak házastársak, hanem élettársak illetve egyedülállók is igényelhetik.

  Az otthonfelújítási hitel összege, részletei

  • A hitel célja a jogszabály szerinti lakóingatlan (Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlan felújítása.
  • Az otthonfelújítási hitelt 2021. február 1-től lehet igényelni.
  • A hitel összege maximum 6 millió forint.
  • Az adható hitelösszeget befolyásolja a hitelbírálat során megállapított ügyfélminősítés is.
  • A hitel futamideje legfeljebb 10 év.
  • A hitel nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80 százaléka, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100 százaléka.
  • Az állam a teljes futamidő alatt, maximum 10 évig kamattámogatást nyújt, így az ügyfél által fizetendő kamat 3 százalék (THM: 3,55 százalék).
  • Ha a lakóingatlan-felújítás nem valósul meg, akkor a kamattámogatás megszűnik.

  Panel ablak méretek

  A panelház előre legyártott vasbeton komponensekből álló tömbház. Leggyakrabban a volt szocialista államok országaiban volt jellemző, de a világ sok egyéb országában is ezzel a viszonylag gyors és olcsó technológiával enyhítették hamar a 20. században a lakáshiányt. Magyarországon közel 800 ezer előre gyártott lakás található, amelyekben a magyar emberek mintegy 20%-a él.

  Jellemző szabványos panel ablak méretek

  A Zsola Ablak Kft. egyik specialitása a panel ablakcsere. Legyen szó házgyári csapos, dán vagy orosz panel lakásról, otthon vagyunk az ablakcsere területén.

  Családi ház ablakcseréhez képest a panelbe épített ablakok minőségük és mindenféle műszaki paramétereik tekintetében nagyon gyakran teljesen megegyeznek. Ugyanakkor a paneleket általában egy teljesen berendezett lakásban kell kicserélni. Gyakran nincs szakember, aki elvégezné a falon a javításokat, ezért a visszajavítási és falazási munkákat is elvégezzük.

  Tudjuk, hogy az ablakcserének 1 nap alatt el kell készülnie, ezért felkészülünk erre is. Az ablak jó műszaki paraméterei mellett gondoskodnunk kell a jó zárásról is, ami azt jelenti, hogy a tokok megfelelően illeszkednek, a zaj és a por tartása nélkül.

  A panelszintek környéke általában sűrűn lakott terület, parkoló autókkal, elég nagy forgalommal, így rendkívül körültekintőek vagyunk az ablakok behelyezésekor.

  Az alábbiakban felsoroljuk a szabványosnak tekinthető panel ablak méreteket:

  • 60 x 150 cm panel ablakcsere
  60x150 méretű panelablak
  • 90 x 150 cm panellakás ablakcsere
  90 x 150 cm panellakás ablakcsere
  • 120 x 150 méretű panel ablak csere
  120 x 150 méretű panel ablak csere
  • 150 x 150 méretű panel ablak
  150 x 150 méretű panel ablak
  • 150 x 150 méretű tokosztott panel ablak
  150 x 150 méretű tokosztott panel ablak
  • 210 x 150 méretű tokosztott panel lakás ablak
  210 x 150 méretű tokosztott panel lakás ablak
  • 210 x 150 méretű duplán tokosztott panel ablak
  210 x 150 méretű duplán tokosztott panel ablak
  • 240 x 150 cm méretű tokosztott panel ablak
  240 x 150 cm méretű tokosztott panel ablak
  • 330 x 150 méretű tokosztott panel ablak cseréje
  330 x 150 méretű tokosztott panel ablak cseréje
  • 180 x 210 méretű tokosztott panel ablakcsere
  180 x 210 méretű tokosztott panel ablakcsere
  • 240 x 150 méretű műanyag panellakás ablak
  240 x 150 méretű műanyag panellakás ablak
  • 210 x 150 méretű panelablak
  210 x 150 méretű panelablak
  • 150 x 90 méretű panelablak
  150 x 90 méretű panelablak
  • 120×90 méretű panelablak
  120x90 méretű panelablak
  • 240 x 240 méretű panelablak
  240 x 240 méretű panelablak
  • 210 x 240 méretű panelablak
  210 x 240 méretű panelablak
  • 250 x 260 méretű panelablak
  250 x 260 méretű panelablak
  • 300 x 250 méretű panelablak
  300 x 250 méretű panelablak
  • 340 x 260 méretű panelablak
  340 x 260 méretű panelablak
  • 400 x 260 méretű panelablak
  400 x 260 méretű panelablak

  A jó hír az, hogy ha ettől eltérő méretű az ablaka, azt is megoldjuk, mert tetszőleges egyedi méretben vállalunk ablakcserét.

  Dán panel ablakcsere

  Olyan paneltípus, amit az ablakosok és az emberek is dán panelnek neveznek, azaz olyan sorház, amit a dán Larsen-Nielsen vállalat által kifejlesztett műszaki elgondolás szerint gyártottak. Jellemzője, hogy minden lakásban van legalább egy háromszárnyú ablak.

  További jellemző, hogy az erkélyajtó melletti ablak alatt kisméretű hőszigetelő téglafal van felépítve farostlemez formájában, amelyet az erkély falának cseréjével mindenképpen eltávolítanak. Ehelyett magasabb hőszigeteléssel kínálunk vásárlóinknak lehetőségeket.

  Az ilyen típusú panellel a bejárati ajtók mellett a fent említett farost falazat található. Tehát, ha a bejárati ajtót kicserélik, akkor valódi falra is cserélik.

  Dán panel ablak méretek

  • 360 x 150 dán panel ablakcsere
  360 x 150 dán panel ablakcsere
  • 124 x 150 dán panel ablakcsere
  124 x 150 dán panel ablakcsere
  • 84 x 112 dán panel ablakcsere
  84 x 112 dán panel ablakcsere
  • 250×260 dán panel ablak méretek
  250x260 dán panel ablak méretek
  • 210×150 dán panel ablakcsere
  Panel ablak méretek 1
  • 120×150 dán panel ablakcsere
  Panel ablak méretek 2

  Orosz panel ablakcsere

  Az 1960-as években kezdődött lakásépítési hullám alatt a magyar házgyárak működtek elsőként a szovjetek által elfogadott és részben kifejlesztett technológia alapján. Később az orosz panel neve ragadt az ilyen típusú panelekre.

  Ablakkövetelményeket tekintve minden lakásnak csak egy ablakmérete és kétféle erkélye van, ráadásul egyes apartmanokban kis konyhaajtók is vannak.

  Orosz panel ablak méretek

  • 267 x 139 méretű ablak cseréje orosz típusú panellakásban
  267x139 orosz panel ablakcsere
  • 204 x 142 orosz panel ablakcsere
  204x142 orosz panel ablakcsere
  • 117 x 117 orosz panellakás ablak csere
  117x117 orosz panel ablakcsere

  Panellakás ablakcsere menete

  A helyszíni szemle után legyártjuk az ablakokat, és az ablakcsere megkezdődhet, amint megérkezünk a helyszínre. A régi szárnyat kibontjuk a helyéről, és az ablaktokok vágása után azok játszi könnyedséggel kibonthatók az ablak nyílásból. A külső és belső korlátokat is lebontjuk. Szúnyoghálók vagy redőnyök is elhelyezhetők.

  A törmeléket, valamint a régi ablakokat előzetes igény egyeztetés alapján elszállítjuk. Mivel ez veszélyes hulladéknak minősül, nem lehet simán kidobni a szemetesbe, a lakásban való tárolás nehézkesen oldható meg. Mindenképpen érdemes tehát elszállíttatni, amit mi vállalunk is.

  Az új ablakkeretet a jövőbeni rögzítőcsavarok helyett előre fúrjuk az összeszerelés egyszerűsítése érdekében. A csavarokkal történő végső rögzítés előtt a keretet fa ékekkel rögzítjük. Amikor vízszintesen és függőlegesen is tökéletes az új ablakok helyzete, csavarokkal rögzítjük. Ezután felszereljük az ablaknyílást, és a fal és a ház közötti hézagot pur habbal töltjük ki.

  Fontos, hogy a hab ne csak foltokban töltse ki az egész üreget, mivel szerkezetileg is stabilabbá teszi az ablakot, miután befújtuk. A hőszigetelés miatt kell elsősorban, a PUR hab hiánya miatt az ablak hőszigetelése jelentősen romlik, a hézagokban hőhidak alakulhatnak ki.

  Miután a Purhab teljesen megkeményedett, a felesleget levágjuk. Ekkor mind a külső, mind a belső ablakpárkány felszerelésre kerül, amelyet a legtöbb esetben hab segítségével is rögzítünk. A fújt részt maszkolócsíkokkal borítjuk, hogy megakadályozzák a hab időjárás miatti tönkremenetelét, ami meghosszabbítja annak élettartamát.

  Panel ablakok cseréje, külső párkány rögzítése

  A külső könyöklő rögzítésének fontos szempontja, hogy az épület falával ellentétes irányban lejt, hogy a ráesett csapadékvíz ne gyűljön össze, hanem az ablaknyílás elől kerüljön elvezetésre. A szélét ezután az ablakok találkozásánál vízálló szilikon réteggel vonjuk be a nedvesség elleni védelem érdekében, és hogy megvédje a falat az ázás kellemetlenségeitől.

  A belső párkány szerepe elsősorban esztétikus, de használata ajánlott. Felületét sokkal könnyebb tisztán tartani, mint az alatta lévő falfelületet, és alkalmas bizonyos dekorációs tárgyak, esetleg virágcserepek későbbi tárolására. Ha az ablak nyíló, tanácsos az ilyen helyiségekben inkább bukó-nyíló ablakokat szerelni.

  Panellakás ablakcsere – redőnyök, szúnyoghálók felszerelése

  Ha redőnyöket vagy szúnyoghálókat is szeretne, azok szerelése általában az utolsó lépés.

  Összességében a panelek ablakcseréjére jellemző, hogy a falak vékony vakolata sok szennyeződést okozna. Ha ügyesen vigyázunk, a falak nemigen sérülnek meg, így az ablakok és erkélyajtók nagyon rövid idő alatt cserélhetők, mert további falazási munkákra sincs szükség.

  műanyag ablak gyakori kérdések

  Műanyag ablak gyakori kérdések

  Sok olyan kérdést kapunk ügyfeleinktől és megrendelőinktől, ami többször felmerül másokban is. Összegyűjtöttük a legfontosabb és leggyakoribb kérdéseket ebben a cikkben, hogy mindenki könnyen megtalálja a választ.

  Milyen előnyei vannak a műanyag ablakoknak?

  A műanyag alkalmazása számos előnnyel jár, mert szinte tökéletes anyagot kínál az ablakkerethez. Ismert, hogy a legmagasabb hőkomfortot nyújtja, valamint kiváló szilárdságú és tartós. Alacsony ár – a műanyag ablak általában lényegesen olcsóbb, mint az alumínium és a fa, és több előnnyel is jár, ha ablaktokról beszélünk.

  Jók a műanyag ablakok?

  A műanyag ablakok tartósak és nem színeződnek el, szemben a fából gyártott ablakokkal. Idővel a fa megvetemedhet, veszíthet a mechanikai szilárdságából és egyszerűen széteshet. A műanyag ablakok rendkívül hosszú élettartammal és nagy vetemedésállósággal rendelkeznek. A modern műanyag ablakok tetszőleges színben rendelhetők.

  Hogyan előzhetem meg a műanyag ablakok beragadását?

  Vigyen fel szilikont egy spray segítségével az ablakok valamennyi záródási felületére. A szilikon spray biztonságos a gumi, műanyag és fém esetében. Ezt a karbantartást minden műanyag nyílászáró tulajdonosnak érdemes elvégeznie félévente.

  Hány évig őrzik meg kiváló tulajdonságaikat a műanyag ablakok?

  Kb. 20-25 évig. Jellemzően 20-25 évig tartják meg mechanikai stabilitásukat, színüket és hő-, illetve hangszigetelő képességüket. Ez a nyílászáró minőségétől és a karbantartástól függően akár 35 évre is kitolódhat. Ez az időtartam jó minőségű, pl. Rehau vagy Kömmerling ablakok esetében érvényes.

  Toktoldó felszerelése

  Műanyag ablakhoz a toktoldót úgy lehet rögzíteni, hogy át kell fúrni az ablaktokot a rápattintott toktoldóval együtt, és a kettőt együtt kell a falhoz rögzíteni.

  Fa vagy műanyag ablak?

  A műanyag ablakok tartósabbak, jobban tartják a színüket és kevésbé vetemednek. A fa ablakokat jobban kiszívja a nap, és az eső, szél hatására megfakulnak, elveszítik az eredeti színüket, rendszeres karbantartást, festést igényelnek.

  Műanyag ablak páramentesítő

  A párásodás oka a lakásban adódhat mosásból, konyhai főzésből, szobanövények miatt és ember által kilélegzett levegőből. Van megoldás: ez a szellőztetéssel történő légbeeresztés!
  Ablakon keresztül automatizált szellőztetés, gázművek által elfogadott szellőző: az Aereco 35 éve gyártott légbevezető rendszereivel lehetséges, amelyet a mai modern ablakokban már alkalmazunk. Az Aereco szellőzőről jó véleményeket kapunk ügyfeleinktől, ezzel örökre megoldható a szellőztetés és a párátlanítás!

  Műanyag ablak beépítése fa tokba

  Ez akkor célszerű, ha érdemes megtartani a fa tokot. Így megoldható az ablakcsere bontás nélkül is, sok pluszmunkát meg lehet spórolni vele.
  Előnyei a tisztább munkavégzésen kívül az, hogy olcsóbb és gyorsabb az ablakcsere. A fa tok hátránya, hogy idővel a fa öregedhet, elveszíti mechanikai stabilitását és hőszigetelő képességét is.

  Műanyag ablak emelése

  A műanyag ablak emelése vagy süllyesztése vasalat beállító csavarral történik. Ez sokszor az ablakszárny pánt oldalán, fent található.

  Nem lehet bukóra nyitni az ablakot

  Ha mi szereltük az ablakot, garanciát vállalunk a megfelelő működésre. Ezt az ablakcsere után mindig ellenőrizzük is. Ha a garanciaidőn nem lehet bukóra nyitni az ablakot, akkor lehet, hogy idővel elhajlott vagy eltört benne egy alkatrész. Ha a vasalat nem működik megfelelően, és nem boldogul egyedül, értesítsen minket, és elhárítjuk a problémát.

  Műanyag ablak egyszerre bukik és nyílik

  Ez akkor szokott előfordulni, ha nincs az ablakban hibásműködés-gátló. Az alábbiakban ismertetjük azokat a lépéseket, amelyeket végre kell hajtani, ha a műanyag ablak egyszerre bukik és nyílik.

  Ha nincs hibásműködés-gátló az ablakban, akkor az alábbi lépésekkel lehet megoldani a problémát:

  • Nyissa ki az ablakot.
  • Forgassa a kilincset bukó állásba, hogy a kilincs felfelé álljon.
  • Az ablak kilincsével ellentétes oldalon, felül nyomja be az ablak sarkát.
  • Fordítsa nyíló állásba a kilincset.

  Ha van hibásműködés-gátló, ezeket a lépéseket kövesse:

  • Nyissa ki az ablakot.
  • Húzza maga felé a hibásműköd-gátlót, és tartsa ebben a helyzetben.
  • Fordítsa a kilincset bukóra.
  • A kilincs másik oldalán nyomja be felül az ablak sarkát.
  • Fordítsa a kilincset nyíló állásba
  • Engedje el a hibásműködés-gátlót.

  Műanyag ablak gyerekzár

  Létezik gyerekbiztos ablakzár megoldás. A gyermekbiztos ablakzár és erkélyajtó zár segítségével rögzítheti a nyílászárót kinyitott vagy bukó helyzetben.

  https://www.youtube.com/watch?v=zWZ4T4zedv8

  Műanyag ablak nem záródik

  Előfordul, hogy az ablakot meg kell emelni. A súrlódásból adódó nem tökéletes záródást a szárnyak súlya, pontosabban az okozza, hogy az ablak azért lóg, mert idővel elkoptak a vasalat elemei. Ne erőltesse az ablak becsukását, Az ablakszárnyak az általunk forgalmazott Rehau és Kömmerling ablakok többségénél tetszőleges irányban állíthatók, de speciális szerszámot igényelnek. Kérjük, ilyen irányú igényét jelezze elérhetőségeinken.
  Tanácsunk a probléma megelőzése érdekében: a nagyon széles ablakokat javasoljuk tokosztott kivitelben megrendelni, így elkerülhető, hogy a szárny túlzott súlya megterhelje a zsanérokat, és az ablak lógását eredményezze.

  A műanyag ablakot nem lehet kinyitni

  Ha a műanyag ablak beragadt, lehetséges, hogy a kilincs elkopott vagy elakadt például a kenés elmulasztása miatt, eltörött a rúdzár, vagy az építkezés közben kialakuló épület- és falmozgások miatt nem lehet kinyitni az ablakot.

  Műanyag ablak kilincs forog

  Szinte biztos, hogy eltörött a kilincs szerkezete. Az eltörött kilincset ki kell cserélni. Ritkábban az ablak nagy mértékű megereszkedése is okozhat ilyen jelenséget, ekkor az ablakpánt csavarját kell imbuszkulccsal megemelni.

  Műanyag ablak ingyenes felmérés?

  Igen, Budapesten és Pest megyében ingyen vállaljuk a felmérést ablakcserére. Mivel tudjuk, hogy kiváló minőséget kínálunk nagyon jó áron, helyszíni felmérésre mindenképpen ki kellene mennünk, ezért nem tartjuk kockázatosnak ezt a gyakorlatot, és az élet igazolta is ezt: a helyszíni szaktanácsadás és konzultáció során olyan bizalom ébred ügyfeleinkben, hogy az esetek túlnyomó többségében minket tisztelnek meg bizalmukkal.

  Műanyag ablak ingyenes szállítás

  Megrendelőink számára a műanyag ablak szállítása ingyenes, azaz a munkadíj tartalmazza az ablak házhozszállítását is.

  Műanyag ablak méretek

  Az ablaknak vannak szabványos méretei, de a jó hír, hogy mi tetszőleges, egyedi méretben gyártunk és építünk be ablakokat.

  Néhány szabványos ablakméret különböző kivitelben:

  Bukó-nyíló ablakok:

  • 60×60 cm
  • 60×90 cm
  • 90×60 cm
  • 90×120 cm
  • 90×150 cm
  • 120×60 cm

  Bukó-nyíló vagy váltóprofilos nyíló+bukó-nyíló ablakok:

  • 120×120 cm
  • 120×150 cm
  • 150×150 cm

  Kétszárnyú ablak:

  • 180×150 cm

  Ablakcsere vagy hőszigetelés?

  Sokszor felmerül a kérdés, hogy mi gazdaságosabb: szigeteljem a falat, vagy cseréljek inkább ablakokat, mert a kettőre együtt nincs pénzem? Ablakcsere vagy hőszigetelés? Ha mindkettőt szeretném, akkor milyen sorrendben csináljam?

  ablakcsere vagy hőszigetelésVálaszunk erre ablakos cégként természetesen az ablakcsere, de alá is támasztjuk a véleményünket: a legtöbb meleg ugyanis az ablakokon és az ablakok falhoz való illesztéseinél szökik el. Az első lépés az ablakcsere, ezután lehet a külső szigetelést is megcsinálni.

  Milyen ablakot vegyek?

  Ha csupán annyit mondanék, hogy minél jobbat, akkor ez elég semmitmondó válasz lenne. Mitől jó egy ablak? Sok-sok ablak műszaki paraméter van, de melyikre esküdjünk? Van egy jellemző szám az ablakok és a hőszigetelés “minőségére” nézve is. Ez a bizonyos U-érték. Minél alacsonyabb ez a paraméter, annál jobb a hőszigetelés mértéke. A neves gyártók több U-értéket is meghatároznak. Az összehasonlítás egyszerűsítése érdekében ezt az értéket a teljes ablakra Uw-vel specifikálják. Az Uw érték tehát tartalmazza a tokot és az üveget is, mindennel együtt.

  A cél a lehető legkisebb Uw értékű ablakokat beszerezni. Néhány ablakos csak az U-értéket tünteti fel. Legyünk körültekintőek az ajánlatok értékelésekor!

  ajánlatkérés ablakcserére

  Műanyag ablakok kontra fa ablakok

  Ezen sokat vitatkoznak. Lehet ízlés dolga is, ha valakinek a fa ablakok jobban “bejönnek”. Senkit sem akarunk a preferenciájáról lebeszélni, mert a BMW-sek, Audisok és Mercedes-hívők között sem mindig lehet igazságot tenni.

  A fa vagy műanyag ablakok kérdésében sokat eldöntenek az esztétikai és anyagi szempontok. Ha valaki azonban objektívan szeretné nézni a kérdést, akkor álljon itt néhány szempont a műanyag ablakok mellett:

  • a műanyag ablak nem vetemedik
  • a műanyag ablakot nem kell csiszolni, festeni és karban tartani
  • a műanyag ablak élettartama hosszú
  • a műanyag ablakok ár-érték aránya nagyon jó

  Ablakcsere módja, ha utána szigeteljük a házat

  Ha az ablakot a szigetelés előtt cseréljük (ami az általunk javasolt sorrend), akkor az ablakot a fal külső szintjére érdemes építeni. Ezután jöhet a fal hőszigetelése, amellyel a fal külső síkját 20-30 cm-rel kintebbre tesszük. Ha az új ablakot a még nem szigetelt falvastagság közepére helyezi, majd hozzáadjuk a 20-30 cm-es szigetelést, az ablak túl mélyen lesz a falban, és sokkal kevesebb fény fog tudni bejönni a lakásba.

  Ha az ablakot előre hozzuk teljesen a falazatig, akkor hőhíd sem fog keletkezni, mert nem kell bekanyarodnunk a szigeteléssel a káváknál.

  ablakbeépítés külső falsíjra
  (A kép forrása: https://www.epitemahazam.hu/tenyek-es-tevhitek-a-szigetelesrol-2-resz/)

  Érdemes arra is ügyelni, hogy ha leszigeteljük a házunkat kívülről, akkor gondoskodjunk a lakásban lévő fűtőberendezések levegőellátásáról. Ha zárt égésterű kazánunk van, akkor is érdemes legalább egy résszellőző funkciót rendelni az ablakkal, mert amikor télen mosni fogunk, nagyon erősen párás lesz a benti levegő, ami penészesedéshez vezethet hosszabb távon.

  Ha a tulajdonos nincs otthon, akkor a lakás szellőzését AERECO légbevezető biztosíthatja. Ez a szerkezet gondoskodik a megfelelő páratartalom fenntartásáról anélkül, hogy a lakás teljesen kihűlne. Egy bukón hagyott ablak esetén jelentős hőmennyiség távozna a lakásból, ezért ha szellőztetünk, akkor rövid ideig, teljes ablaknyitást javasolunk.

  Zárójelben tesszük hozzá, hogy a ház hőszigetelésénél vannak, akik sajnos megfeledkeznek a födémszigetelésről. Ez azért nagy probléma, mert a meleg levegő ugyebár felfelé száll, és a meleg nagy része ott fog elszökni.

  Az ablakcsere a falszigeteléssel együtt a leghatékonyabb. Ügyeljünk arra, hogy az ablakok beépítésekor ne a PUR-hab stabilizálja az ablakot, mert annak fő feladata a hőszigetelés. Az ablak legyen megfelelően kiékelve és csavarozva, mert ez ad legfőképpen mechanikai stabilitást, és növeli az ablak élettartamát is.

  Mi az oka a penészesedésnek? Rossz a szigetelés?

  ablak hőhídÁltalános tévhit, hogy a műanyag ablakok “túl jól zárnak”. Ha penészesedést lát a lakásban, akkor nem kell azonnal a túlzottan dichten záró, teljesen tömítő ablakokra gondolni, ugyanis az ok lehet az adott helyiség nem megfelelő szellőztetése is.

  Hőkamerával fel lehet mérni, hogy mi a helyzet a nyílászárók környékén, és remélhetőleg nem a tokoknál rontotta el az ablakos cég a szigetelést a purhab és a tömítőanyagok alkalmazásának mellőzésével.

  Hőszigetelési hibák

  • Megesik, hogy a vakolat nem szárad ki, és a falban marad a nedvesség dryvitolás előtt. Ez utólagos penészesedéshez vezethet.
  • Elmarad a homlokzati nyílászárók cseréje: ha hőszigetel, érdemes az ablakokat is cserélni új, energiatakarékos nyílászárókra, és ellenőrizni a tokok szigetelőképességét is!
  • Belső szigetelés: műemlék épületeknél nem lehet mást tenni, de ha belülről szigeteli a falat, a falazatot éri a hideg és a meleg, az tárolódik, és rontja a hőszigetelő képességet ahhoz képest, mintha a hideget vagy meleget a falon kívül tartanánk.
  • Hőhidas, szarufák közötti födémszigetelés: a szarufák fölött is kell szigetelni!

  Ablak beforduló hőszigetelés: szakértők 2-4 mm vastag grafitos szigetelést javasolnak, ami nem befolyásolja az ablak nyithatóságát és megvilágító képességét sem, viszont megközelíti a 10-20 mm vastag normál hőszigetelő anyag szigetelőképességét.

  ajánlatkérés ablakcserére

  Ha megbízható ablakos céggel szeretné az ablakcserét elvégeztetni, akkor keresse a Zsola Ablak Kft.-t (+36 70 770 0455) bizalommal Budapesten és környékén!

  ablakcserénél mire kell figyelni

  Ablakcserénél mire kell figyelni?

  Lássuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, mielőtt árajánlatot kérnénk ablakcserére, és mi alapján hasonlítsuk össze a kapott ajánlatokat.

  Úgy gondolom, hogy Ön is több vállalkozástól fog ajánlatot kérni. Sok cég ajánlatkérő űrlappal segíti az ügyfelek dolgát, hogy megkönnyítse az árajánlat kérését.

  Hány cégtől érdemes árajánlatot kérni. Tapasztalataink alapján legfeljebb 5 közül (a legideálisabb a három közül) érdemes választani, mert csak felesleges munkát jelent az ennél több ajánlat összehasonlítása, nem beszélve arról, hogy sok ajánlat más-más műszaki tartalommal és minőségi paraméterrel készül.

  Nézzük meg, mit kell tennie a legpontosabb és leginkább összehasonlítható előzetes árajánlatok érdekében.

  Az 1. lépés az ablak megmérése

  • Javasoljuk, hogy először mérje meg az ablak szélességét, majd a magasságát.
  • A tok a teljes szélességet és magasságot is lefedi, nemcsak az ablakszárnyakat. Mérje meg tehát a szélességet a faltól a falig (a tok teljes szélességében) és a magasságot a széltől a felső falig.

  Fontos, hogy a szárnyakat megmérje és megfigyeljék, hogy egymás mellett vagy egymás alatt vannak-e. Ez különösen akkor érdekes, ha olyan ablakokat akarunk, amelyek elrendezése megegyezik az eredeti dokumentumokkal. Fotót is készíthet az ablakról, így biztosra mehet, amelyet csatolva elküldhet az ajánlatkéréssel.

  2. Érdemes felírni a meglévő redőnyt is.

  Alapvetően két típus létezik:

  • Az egyik fadobozban van (ún. belső tokos), ez bent, az ablak fölött látható.
  • A másik a külső tokos, az ablak külső oldalához van rögzítve, és általában fém tokkal rendelkezik.

  3. Mire van még szükség?Mire figyeljünk ablakcserénél

  • Fa vagy műanyag ablakot szeretne?
  • Milyen fal van most, milyen hőszigetelt ablakot szeretne?
  • Szeretne redőnyöket azonnal vagy csak később?
  • Szükséges-e szúnyogháló?
  • Párkány, könyöklő?
  • Van speciális kérése (például valahol nem teljesen átlátszó üveg kellene, vagy biztonsági üvegre van szüksége stb.)?
  • Szeretne változtatni az aktuális kiosztáson (a szárny méretében, pl. 2 szárnyat szeretne 3 szárnyú ablak helyett)?
  • Bármi egyéb, ami eszébe jut és érdekes lehet, mivel Ön ismeri legjobban a saját otthonát?

  FONTOS! Az előzetes árajánlat a legtöbb esetben nem helyettesítheti az ablakos kivitelező cég saját kezű helyszíni felmérését! Pontos méretvételre van szükség az előzetes árajánlat megfelelése esetén is!

  A téglaházakban a belső vakolat általában sérül ablakcsere közben. Ne felejtse el jelezni, hogy saját kőművessel akarja-e javíttatni, vagy a cserét végző ablakos javítsa-e. Panel lakásoknál győződjön meg arról, hogy a felsorolás tartalmaz-e takaróléceket az illesztési hézagok lefedésére.

  ajánlatkérés ablakcserére

  Fontos tudnia, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint ahol van egy nyitott égésterű készülék (pl. gáztűzhely, kandalló stb.), vagyis amelyik oxigént fogyaszt a lakótérből használat közben, szellőzőt kell beépíteni a nyílászáróba! Kivétel, ha a helyiséget másképp szellőztetik, például fali szellőzéssel. Azt javaslom, hogy ha van olyan készüléke valahol, ahol ventilátort igényel, feltétlenül írja le az ajánlatkérésbe. Ez lényeges szempont a kivitelezőnek.

  Említettük már a redőny és a szúnyogháló kérdését. Tudnia kell, hogy a legtöbb esetben a fixen felszerelt szúnyoghálókat csak kívülről lehet rácsavarozni az ablakra. Tehát ha ezek kívülről nem érhetők el (pl. emeleten, ahol nincs erkély), akkor kevés reális esély van ezek telepítésére. Rolós szúnyoghálóknál ügyeljen arra, hogy a 120-130 cm szélességű szerkezeteket már elég nehéz lehet kezelni. Ugyanez vonatkozik a nagyobb, 150 cm-nél magasabb méretű hálókra is. Ezek egyszerűen túl szélesek vagy túl magasak a kényelmes használathoz.

  Ha van olyan helyiség, amelybe nem akarja, hogy belássanak (pl. WC, fürdőszoba), kérjük, jelezze ezt az árajánlatkérésben, mivel a nem teljesen átlátszó üveg árai eltérnek.

  Függetlenül attól, hogy milyen egyéb speciális üvegezésre van szüksége, pl. biztonsági, fényvisszaverő vagy színezett, a legjobb, ha előzetesen egyezteti ezek árait a kiválasztott cégekkel.

  A párkányok várható árait is kérje el az ajánlatban. Fontos, hogy az árajánlat tartalmazza az odaszállítást, valamint a cseréből származó sitt és régi ablakok elvitelét is.

  A színt is érdemes megadni, az alapszín fehér. Más verziók esetében mindig felár van, amely típusonként változik, de általában 30-50% között van.

  Kiemelten fontos az ablak típusa!

  Ablakcserénél mire kell figyelni? 5

  Mivel nem mindenki gyártja ugyanazt a márkát, nagy eltérés lehet a beérkezett ajánlatok műszaki tartalma között. Ezért írja le, hogy mit szeretne pontosan. A légkamrák száma, az üvegezés típusa és a vasalat mind eltérést okozhat az ajánlatban.

  Így lehet esély arra, hogy minden ablakos vállalat ugyanazon kategóriára küldjön ajánlatot. Csak a márkák és a típusok, illetve a beépítés költségei különbözhetnek egymástól.

  A gyakorlatban ennyi nagyjából elegendő egy előzetes ajánlatkéréshez. Most csak annyit kell tennie, hogy elküldi ezt a szépen összeállított dokumentumot a választott cégeknek. Természetesen egyre több és több weboldalon lehet néhány klikkeléssel ajánlatot kérni ablakra vagy ajtóra, de nehezen fogja tudni őket összevetni reálisan.

  Jó megoldás lehet az űrlaphoz csatolt dokumentum, de az e-mail címre küldött ajánlatkérő sokkal jobb megoldás, így biztos, hogy egyenszilárdságú árajánlatot kér minden azonos kategóriába tartozó cégtől.

  ajánlatkérés ablakcserére

  Ellenőrző lista ablakcsere ajánlatkéréshez:

  1. az ablakok számának és méretének pontos meghatározása
  2. párkányok méretezett felsorolása (belső és külső is!)
  3. a megrendelt árnyékoló termékek mérettel, mozgatási móddal (redőnyök, szúnyoghálók)
  4. panelház esetén a takarólécek hossza folyóméterben, családi ház vagy téglaépület esetén a visszajavítás, kőműves munka
  5. kiszállítás
  6. a keletkező hulladék, sitt és a régi ablakok elszállítása
  7. speciális kérések (például nem átlátszó üveg)
  8. a teljes munkadíj
  9. segédanyagok (például purhab, csavarok)
  10. a szükséges esetleges kiegészítők (például beépített szellőző)

  A fentiek ismeretében már nyugodtan alhat, hogy almát almával fog tudni összehasonlítani.

  Ha bármilyen kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, a Zsola Ablak Kft. áll rendelkezésére szaktanácsadással, keressen minket bizalommal!

  120x150 műanyag ablak árak

  120×150 műanyag ablak árak

  120 x 150 műanyag ablak árak Zsola Ablak Kft.

  • REHAU Ecosol Design 70: 45 580 Ft-tól
  • REHAU Synego 80 MD: 56 000 Ft-tól
  • Iglo5: 47 500 Ft-tól
  • Iglo Energy: 73 900 Ft-tól
  • Ovlo: 48 7000 Ft-tól
  120x150 műanyag ablak árak

  A Zsola Ablak Kft. munkatársai beszerelik Önnek a kiválasztott gyártó 120 x 150 méretű műanyag ablakát. A gyártói garanciát érvényesítjük, a szakszerű beépítés révén a lehető legjobb ár-érték arányú szolgáltatást kapja!

  Az alábbi ikont megnyomva telefonjáról azonnal hívhat minket!

  ablakos hívása

  Vagy az ablakok teljes darabszámának megadásával kérjen részletes árajánlatot kedvezményes árakért a szóban forgó ablakméret anyagköltség + munkadíj kalkulációjához!

  árajánlat kérése120×150 műanyag ablak árakra

  Más áruházak is árulnak ehhez hasonló terméket.

  120 x 150 műanyag ablak árak Bauhaus

  A 120×150 műanyag ablak ára a Bauhausban 2021. januárban 91.990 Ft (az ár idővel változhat)

  • 80 mm vastag profil
  • Légkamrák száma: 6
  • Középen felnyíló, bukó-nyíló, jobbos kivitel
  • 3 rétegű üvegezés
  • Low-e + Argon Ug=0,8 W/m2K üvegezés

  Ára: 91 990 Ft/db

  120×150 műanyag ablak árak OBI

  Az OBI 120×150 fa ablakokat árul csak. Ezek ára 2021. januárban 74.990 Ft és 89.990 Ft között változik (az ár idővel változhat, kérjük, kattintson IDE az aktuális ár megtekintéséhez).

  KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!